Foto: Shutterstock
Lētu un izdevīgu ceļojumu biļešu iegāde var šķist kā mulsinoši un nesaprotami džungļi, jo interneta mājaslapu, kur tas iespējams, ir neizmērojami daudz, arī piedāvājumi ir ļoti dažādi, un viedokļi, kad to vislabāk darīt, arī, šķiet, ir tikpat, cik ceļotāji.


Kā lai zina, vai tiešām esi uzgājis labāko piedāvājumu? Eksperts Gilberts Ots "Daily Mail" izklāstījis, kā iespējams vismaz izvairīties no uzķeršanās uz visizplatītākajiem mītiem par lidmašīnas biļešu iegādi.

Otrdienas ir "maģiskās" lēto biļešu dienas

Ots, kas ir populārā bloga "God Save The Points", skaidro, ka šis priekšstats ir pilnīgas muļķības.
"Nav tādu īpašo dienu. Ja tādas būtu, neviens nekad nepirktu biļetes citās dienās!" raksta blogeris un ceļojumu knifu pārzinātājs.

Foto: AFP/Scanpix

Viņš arī piebilst, ka laiks, kad parasti iespējams atrast izdevīgākos cenu piedāvājumus aviobiļetēm, esot ļoti plašs – jebkurā laikā no 200 līdz 21 dienai.

"Pasaulē, kur pieaug tā saucamo "zibens izpārdošanu" popularitāte, daudz svarīgāk ir zināt vidējās cenas, tikai tad domāt par dienām," iesaka eksperts. Šādas zināšanas palīdzēs novērtēt, kas ir izdevīgi, kas – nē.

Tomēr, parasti janvārī un februārī, kā arī marta sākumā iespējams iegādāties izdevīgas lidojumu biļetes vasaras braucieniem uz Eiropu, bet laikā pēc Jāņiem līdz septembra sākumam – lidojumiem uz Ziemassvētku laiku. Vien regulāri jāseko līdzi piedāvājumam.

Meklējumu vēstures iztīrīšana datorā palīdzēs iegūt lētāku cenu piedāvājumus

Šis ir populārs mīts "cookies" laikmetā, bet tam nav pierādījumu. Kā teikts populārā meklētāja "Skyscanner" biežāk uzdoto jautājumu sadaļā," atbrīvošanās no "kukijiem" nekādi nevar ietekmēt aviokompāniju piedāvātās cenas, jo līdz brīdim, kad apmeklēsi aviokompānijas vai ceļojumu aģenta mājaslapu, lai iegādātos biļetes, esi anonīms."

Tomēr Ots iesaka lietot iespēju palikt anonīmam ("incognito" funkcija). "Var jau būt, ka tas nepalīdzēs atrast lētākus ceļojumus, bet tas noteikti līdzēs nesaņemt dīvainus un krāpnieciskus e-pastus, kas aicina pabeigt biļešu pirkšanu pat tad, ja nekur neesat reģistrējies ar savu e-pasta adresi."

Nauda tiks atdota, ja pārmaksāsi par biļetēm

Netiks, bet dažas iespējas ir.

Vai esi kādreiz piedzīvojis, ka iepriekšējā dienā nopirktā izdevīgā lidojuma cena, jau nākamajā kļūst vēl izdevīgāka? Iespējams, tev paveicies, iespējams – ne pārāk…

"Ir dažas ļoti labas aplikācijas, piemēram "Yapta" un "FairFly", kas palīdz monitorēt samaksāto cenu," saka Ots. "Daudzas aviokompānijas piedāvā iespēju, ja viņu "labākā cena garantēta" tomēr izmainās par vairāk nekā 47 eiro (50 dolāriem), saņemt vai nu visas biļetes cenas, vai tās starpības atmaksu… Tomēr, ja aviokompānija raksta, ka tās lidojumiem ir izpārdošana, tad tas nozīmē, ka biļetes ir lētākas," skaidro eksperts. Bet termins "lētāks" var atšķirties, jo ir aviokompānijas, kam izpārdošanas ir katru gada dienu.

Lai būtu pārliecināts, ka esi atradis labāko cenu, izmanto dažādus salīdzināšanas rīkus, piemēram, jau minēto "SkyScanner", "Google Flights" un vēl kādu, lai uzskatāmi redzētu, vai aģentūru piedāvājumi ir izdevīgi, vai tie ir tādi paši kā aviokompāniju mājaslapās un kā tie atšķiras.
Nekas šajā meklējumu procesā nav akmenī cirsts, un gandrīz katru reizi, ievadot meklējumu datus, saņemsiet citas cenas, raksta Ots.

Tādēļ nevajagot uzticēties iesīkstējušiem mītiem, bet pašam aktīvi uzmanīt aviokompāniju mājaslapās pieejamās cenas un sekot informācijai sociālo tīklu domubiedru grupās, kur iesaistās daudzi tev līdzīgi domājošie, daloties arī ar citiem savos novērojumos….

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!