Foto: Shutterstock
Austrālijas Ziemeļu teritoriju valdība plāno ieviest maksu tūristiem, kuri vēlas baudīt vienas no fotogēniskākajām ainavām visā valstī. Jaunās "Park Passes" tiks ieviestas no 2023. gada aprīļa gan vietējiem, gan ārzemju apmeklētājiem, vēsta "Independent".

Maksu plāno ieviest 50 nacionālajos parkos, tostarp tūristu iemīļotajos galamērķos. Piemēram, Adelaides upes piekrastes dabas aizsardzības zonā, Illamurta Springs dabas aizsardzības rezervātā un Vatarkas nacionālajā parkā.

Ieejas maksu tiek plānots ieviest parkos, kuros atrodas daudzi ezeri, ūdenskritumi un avoti. Šīs brīnumainās vietas ir kļuvušas par populāriem galamērķiem ceļotājiem, kas ne vien tīko apskatīt skaisto dabu un veldzēties tirkīzzilajos ūdeņos bet arī fotografēt. Vēlāk fotogrāfijas no populārajām atpūtas vietām nonāk sociālajos medijos, kas vēl vairāk piesaista tūristus.

Kaut arī daudzi Austrālijas iedzīvotāji pauda neapmierinātību ar valdības plāniem ieviest maksu par ieeju fotogēniskākajos dabas parkos, tomēr liela daļa atzina, ka tas netraucēs viņiem apceļot elpu aizraujošās vietas.

Jau ir noteikts, ka būs pieejami vairāki biļešu veidi. Vienas dienas biļete pieaugušajiem maksās 10 Austrālijas dolārus (6,36 eiro), bet bērniem 5 dolārus (3,18 eiro). Būs iespēja iegādāties arī ģimenes biļeti pa 25 dolāriem (15,90 eiro). Savukārt divu nedēļu ieejas biļete maksās 30 dolārus (19,08 eiro) pieaugušajiem un 15 dolārus (9,54 eiro) bērniem. Ģimenes biļete uz divām nedēļām maksās 75 dolārus (47,70 eiro).

"Parks and Wildlife" izpilddirektore Sallija Egana medijam "Abc News" teica, ka ieņēmumi no ieejas maksas tiks izmantoti parku uzturēšanā un aizsardzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!