Foto: Shutterstock

Ukrainas Valsts aviācijas dienests nav izsniedzis atļauju Latvijas aviokompānijai "airBaltic" veikt papildu reisus no Rīgas uz Borispiļas Starptautisko lidostu Kijevā, atsaucoties uz Latvijas satiksmes ministra pienākumu izpildītāja, iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) vēstuli Ukrainas infrastruktūras ministram Andrejam Pivovarskim, ziņo portāls Avianews.com.

Lidsabiedrība no 20. novembra vēlējās palielināt lidojumu daudzumu uz Borispiļas Starptautisko lidostu līdz sešiem reisiem nedēļā. Tas paredzētu, ka lidmašīnas arī pa nakti ir lidostā.

Neskatoties uz Ukrainas valdības pārstāvju atbalstu, Valsts aviācijas dienests norādījis, ka atļauju neizsniegs. Kozlovskis tādēļ lūdza savu ukraiņu kolēģu atbalstu, lai kopējā labuma vārdā varētu veicināt negatīvā lēmuma pārskatīšanu.

Pēc portāla Avianews.com rīcībā esošās informācijas, "airBaltic" pieprasīja nepieciešamās vietas lidostā un saņēma pozitīvu atbildi. Lidsabiedrība "Ukraine International Airlines" (UIA), reaģējot uz to, nosūtīja vēstuli lidostas vadībai ar iebildumu, ka atļaut lidojumus, kuros lidmašīna nakšņo lidostā, ir "pretrunā ar Borispiļas lidostas, UIA un Ukrainas nacionālajām interesēm".

"airBaltic" skrejceļus pieprasījis vakara mierīgajā laikā, ar ielidošanu pulksten 23.15 un izlidošanu pulksten 2.45. Tādā veidā "airBaltic" nekonkurētu ar UIA reisiem, jo tie notiktu citā laikā.

Ukrainas Infrastruktūras ministrija un Valsts aviācijas dienests šo informāciju pagaidām nav komentējuši.

Lidojumus Kijeva-Rīga pašlaik nodrošina gan "airBaltic", gan UIA. Lidsabiedrības ir vienojušās par kopēju maršruta uzturēšanu un pārdod biļetes viena uz otras lidojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!