Foto: LETA
Lai arī došanās uz Pasaules čempionātu hokejā tiek uzskatīta par "īstu veču" patriotisma jūtu uzbužināšanas pasākumu, arvien vairāk skarbo vīru fanošanu par hokeju cenšas apvienot ar ģimenes kopīgo ceļojumu. Tā teikt, "vilks paēdis un kaza dzīva".

Šogad Pasaules čempionāts hokejā norisināsies no 3. - 19. maijam Stokholmā un Helsinkos, kur savas spēles aizvadīs arī Latvijas hokeja izlase. "Delfi ceļojumi" iesaka turp doties kopā ar bērniem, jo Helsinki mazajiem hokeja faniem piedāvā plašas un interesantas izklaides iespējas.

Zemūdens pasaules valstībā SEA LIFE mājvietu raduši vairāk kā 200 jūras mošķīši, sākot no miermīlīgajiem kalmāriem un jūraszirdziņiem, un beidzot ar plēsīgajām haizivīm. Uz SEA LIFE visērtāk nokļūt ar 3B un 9.tramvaju vai 23.autobusu.

Akvaparks - Flamingo Spa piedāvā atpūtu un izklaidi 32 grādus siltā ūdenī. Iesakām izmēģināt šī parka lepnumu - 152 m garo ūdens slidkalniņu, kas esot pats garākais Skandināvijā! Ieejas biļetes cena akvaparka dienas apmeklējumam: pieaugušajiem - 22 eiro, 4 - 11 gadus veciem bērniem - 11 eiro, ģimenes biļete (2 pieaugušie un divi bērni) - 60 eiro.

Atrakciju parks Linnanmäki piedāvā piedzīvojumus kā lieliem, tā maziem. Dažādās atrakcijas jūs apmetīs kājām gaisā un griezīs, griezīs un griezīs.... Ieejas biļetes cena - 37 eiro.

Helsinku Zoo jums būs iespēja apskatīt visas pasaules dzīvniekus uz vienas salas. Te mājo sniega leopardi no Himalajiem, Amūras tīģeri, kamieļi, sarkanās pandas, dažādu veidu pērtiķi un citi interesanti dzīvnieki. Tā kā zoodārzs atrodas uz salas, turp iespējams nokļūt ar prāmi, tādējādi, dzīvnieku apskatīšanas priekam pieplusojot arī izbraukumu ar kuģi. Ieejas biļešu cenas, ja uz zoodārzu dodaties ar prāmi: pieaugušajiem - 16 eiro, bērniem no 6 līdz 7 gadu vecumam - 5 eiro.

Ja vēlaties ne tikai izklaidēties, bet arī izglītoties, jums jādodas uz zinātnes centru "Heureka". Te iespējams uzzināt un izmēģināt kā darbojas daudzas it kā pašsaprotamas lietas, piemēram, kā uzbūvēts un darbojas cilvēka ķermenis, gūt ieskatu monētu tapšanā un pielikt roku gan drošas satiksmes nodrošināšanā, gan viesuļa veidošanā. Ja ar to visu jums vēl nav gana, varat doties arī uz "Heureka" digitālo planetāriju.

Otra iespēja izglītoties ir Somijas dabas vēstures muzejā, kurā iespējams iepazīties ar dinozauriem, sikspārņiem, dažādiem minerāliem, bet Botāniskajā dārzā apskatīt milzu ūdensrozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!