Foto: Shutterstock

Jau vēstījām, ka 2018. gada jūnijā Taizemes varas iestādes nolēma slēgt slaveno paradīzes stūrīti jeb "Maya Bay", lai zemūdens pasaule spētu atgūties no skādēm, kuras radījuši nerimstošie tūristu pūļi. To bija plānots atkal nodot ceļotāju rokās šā gada 30. septembrī, taču, kā vēsta "BBC", pludmale aizvien ir slēgta – šoreiz uz nenoteiktu laiku.

Lai arī baltās smiltiņas un debeszilais līcis iekarojis ceļotāju sirdis, šī vieta vairs nav tāda, kāda tā bija daudzu iemīļotajā, 2000. gadā uzņemtajā filmā "Plumale" ("The Beach") ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā. 2018. gada vasaras sākumā Taizemes atbildīgās iestādes nāca klajā ar paziņojumu, ka lielais tūristu daudzums rada neatgriezeniskas sekas zemūdens pasaules attīstībā, tāpēc gan koraļļu rifiem, gan arī iemītniekiem jādod laiks atjaunoties. Laiks posms tika noteikts no 1. jūnija līdz 30. septembrim, taču arī oktobra sākumā tā palikusi "zem atslēgas".

Atbildīgās personas, kurām šajā laikā tika uzdots pētīt, cik liela ir skāde un kā labāk turpmāk rūpēties par vides ilgtspējību, sacīja, ka dabai vēl ir nepieciešams laiks, lai pilnībā spētu atjaunoties. Tieši tāpēc precīzu laiku, kad tā tiks atkal atvērta, pateikt nevar.

Foto: Shutterstock

Lai gan daudzi tūristi uz Taizemi līdz šim braukuši vien tāpēc, lai apmeklētu slaveno pludmali, Taizemē ir arī daudz kas cits interesants, ko redzēt un apskatīt. Ar daudzveidīgajiem ceļotāju iespaidiem, apmeklējot šo valsti, iepazīsties šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!