Foto: Shutterstock
Vietā, kura kļuva populāra, pateicoties 2000. gada filmai "Pludmale" ("The Beach"), jau labu laiku vairs nevar baudīt dzīvi tik netraucēti, kā tas bija atspoguļots kino. Turklāt nupat neizmērojamās tūristu intereses dēļ pludmale Taizemes viesiem uz noteiktu laiku tiek slēgta, informē "The Guardian".

Lai arī filmā, kur galvenajā lomā gozējas pasaulslavenais aktieris Leonardo Dikaprio, kompānija šo paradīzes nostūri baudīja netraucēti, realitātē tā nebūt nav. Šī pludmale kļuvusi par vienu no iecienītākajām vietām visā Taizemē un tūristi uz šo salu plūst aumaļām. Kā ziņots, katru dienu uz brīnumaino pludmali ceļu mēro 200 laivas ar 4 tūkstošiem interesentu.

Lai arī baltās smiltiņas un debeszilais līcis iekarojis ceļotāju sirdis, šī vieta noteikti vairs nav tāda, kāda tā bija filmā. Tieši šī iemesla Taizemes atbildīgās iestādes nolēmušas, ka laiks šai vietai nedaudz atvilkt elpu. No 1. jūnija līdz 30. septembrim pludmale būs slēgta, lai koraļļu rifi un ūdenī mītošie iemītnieki varētu atgūties no nerimstošajām tūristu straumēm. Šajā laikā tiks pētīts, kāda ir skāde un kā labāk turpmāk rūpēties par vides ilgtspējību.

Tiesa, lai arī pludmale nebūs brīvi pieejama Taizemes viesiem, tūristi varēs šo ikonisko skatu savām acīm redzēt no laivas, kas, kā plānots, piebrauks 400 metru tuvumā, vēstīts "Buzfeed". Turklāt, kas nav mazsvarīgi, turpmāk šo vietu katru dienu varēs apmeklēt ierobežots cilvēku skaits, proti, 2 tūkstoši, bet laivas piestās otrpus salai, ne uzkavēsies līcī, rezumē "The Guardian".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!