Foto: stock.xchng

"airBaltic" un Uzbekistānas kompānija "Uzbekistan Airways" jau drīzumā slēgs kodu līgumu, kas ļaus, piemēram, Latvijas pasažieriem ar vienu piegājienu iegādāties biļetes uz Āzijas pilsētām un uz Uzbekistānas iekšējiem reisiem, kurus apkalpo uzbeku lidsabiedrība, informē satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Šāda vienošanās panākta vizītes laikā Uzbekistānā maijā.

"Tas nozīmē, ka "airBaltic" varēs izmantot "Uzbekistan Airways" tīklu, savukārt caur biļešu rezervēšanas sistēmu dodam iespēju uzbeku aviokompānijai izmantot mūsu tīklu, īpaši būtiski - ka Ziemeļeiropā," uzsvēra ministrs.

"airBaltic" padomes loceklis Kaspars Brikšens savukārt skaidroja, ka šo abu lidsabiedrības tīklu kombinēšana došot iespējas "airBaltic" birojā, piemēram, nopirkt biļetes uz Āzijas valstu pilsētām, kā arī Uzbekistānas iekšējiem reisiem, Samarkandu, Buhāru. Izmantojot vienoto biļeti, arī bagāža attiecīgi tiekot nogādāta izvēlētajā galamērķī.

Tas nozīmē, ka ar "airBaltic" klients varēs doties uz Taškentu un tālāk ar "Uzbekistan Airways" uz izvēlēto mērķi Āzijā. Brikšens skaidroja, ka ir panākta konceptuāla vienošanās un abas puses ir ieinteresētas. Šo sadarbību varētu realizēt jau tuvākajā laikā, norādīja lidsabiedrības pārstāvis.

Jau iepriekš maija beigās pēc Uzbekistānas apmeklējuma Matīss atzīmēja abu pušu veiksmīgo sadarbību aviācijas jomā. Ciešāku starpvalstu biznesa kontaktu, kā arī tūrisma attīstību veicinot regulārie aviopārvadājumi starp Rīgu un Taškentu, kurus veic "Uzbekistan Airways", izmantojot Rīgu kā savienojuma punktu aviomaršrutā Taškenta-Rīga-Ņujorka, uzsvēra ministrs.

Matīsa viesošanās Centrālāzijas valstī notika Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālās vizītes Uzbekistānā laikā, un šī ir jau otrā ministra viesošanās Uzbekistānā kopš pērnā gada novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!