Projekts "Pērkam salu!" (Let's Buy an Island) ļauj ikvienam padzīvot "sapņu dzīvi" salā, kas daļēji pieder tev. Kā tas iespējams?

Tiek uzskatīts, ka personiska sala – tas ir "prieks", kas pieejams ne jau vienkārši bagātiem, bet ļoti bagātiem cilvēkiem. Un tā tas kopumā arī ir. Taču, pateicoties ambiciozam projektam, ko 2018. gadā aizsāka Garets Džonsons un Māršals Meijers, ir kļuvis vienkāršāk un reālāk atļauties kļūt par salas īpašnieku.

Garets un Māršals uzsāka pūļa finansējuma kampaņu un savāca pietiekami daudz naudas, lai iegādātos neapdzīvotu salu Karību jūrā un attīstītu tur tūrismu, dalītos peļņā ar pārējiem investoriem un ļautu katram no tiem piepildīt sapni par personisko salu.

"Kurš nav gribējis izveidot pats savu valsti? Īpaši šodienas pasaulē pēc Trampa, breksita un kovida. Ja pavisam parastu cilvēku grupiņai izdosies šo ideju realizēt, tas varētu kļūt par iedvesmojošu piemēru," saka Garets Džonsons. 2019. gada decembrī bija savākts pietiekami daudz naudas, lai iegādātos Kofīkeju – salu netālu no Belizas krastiem. Salas platība ir apmēram pushektārs, to kājām var šķērsot dažās minūtēs.

Oficiāli Kofīkeja pagaidām nav atzīta, taču salai ir daudz autonomas valsts atribūtu – savs karogs, himna un valdība. "Mēs esam tik ļoti tuvu tam, lai kļūtu par valsti, cik vien tas iespējams bez armijas un flotes," saka Garets Džonsons.

No vēlamā pie realitātes

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!