15. jūnijā Eiropas Savienībā sāks darboties vienotais "zaļais sertifikāts", kas ES pilsoņiem ar Covid-19 imunitāti ļaus kaut daļēji atjaunot pārvietošanās brīvību pa kontinentu. Lidsabiedrības grasās atjaunot lidojumus ES iekšienē, savukārt tūrisma aģentūras jau kopš pavasara sākušas pārvadāt tūristus uz Eiropas, Turcijas un Ēģiptes kūrortiem. "Delfi" skaidro, kas jāzina Latvijas iedzīvotājiem, kas šovasar plāno ceļot ES robežās.

"Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas ceļotājiem kopš pērnā pavasara nav mainījušās – rūpīgi izvērtēt riskus. SPKC nerekomendē ceļot bez būtiska iemesla," komentē SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Ja Latvijas iedzīvotājs tomēr nolēmis doties ceļojumā, SPKC speciālisti iesaka rūpīgi izpētīt epidemioloģisko situāciju un ierobežojumus galamērķī, kā arī noskaidrot drošības noteikumus, kas jāievēro ceļā. Piemēram, ja ceļotājs lido ar lidmašīnu, jānoskaidro gan aviokompānijas, gan lidostas izvirzītās prasības. Arāja uzsver, ka mainīgās situācijas dēļ jārēķinās, ka brauciena laikā galamērķa valsts var mainīt epidemioloģiskos noteikumus vai ieviest reģionālos ierobežojumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!