Velotūristi vasaras mēnešos aicināti apvienot aizraujošu un izzinošu velobraucienu pa gleznainajiem ziemeļaustrumu Vidzemes novadiem ar izbraucienu GulbenesAlūksnes bānītī, izmantojot īpašo velopiektdienu piedāvājumu, pastāstīja Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā.

Dodoties braucienā ar bānīti jebkurā piektdienā līdz 28. oktobrim, velobraucējiem būs nodrošināta ērta velosipēdu pārvadāšana bānīša bagāžas vagonā.

Par velosipēda pārvadāšanu pie vilciena konduktora būs jāiegādājas bagāžas biļete.

Gulbenes – Alūksnes bānītis ir vienīgais Baltijas valstīs regulāri kursējošais šaursliežu vilciens, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus 33 kilometru posmā, savienojot divu novadu centrus – Alūksni un Gulbeni.

Šis posms ir saglabājies no 1903. gada 210 kilometru garās šaursliežu dzelzceļa līnijas Stukmaņi (Pļaviņas) – Valka. Turklāt šis šaursliežu dzelzceļš ir atzīts par valsts nozīmes kultūras pieminekli.

Līdztekus "Tūrisma Gids" jau vēstīja, ka bānīša zemi šovasar ļaus iepazīt arī seši marķēti, dažādu garumu velomaršruti, kas izlīkumo pa bānīša sliežu ceļu, staciju un pieturvietām. Velomaršruti vedīs izzināt kultūrvēsturiskos objektus, aplūkot tuvumā esošo mazo ciematu burvību un vēstures liecības, priecāties par ainaviskām vietām un baudīt vietējo saimniecību viesmīlību.

Bānīša kursēšanas laikus meklē "Gulbenes – Alūsnes bānītis" mājaslapā vai pie katras stacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!