Foto: LETA
Starptautiskajā lidostā "Rīga" svētdien, 27. martā, stāsies spēkā vasaras lidojumu saraksts. Plānots, ka lidostā darbu sāks trīs jaunas aviokompānijas, savukārt nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" atklās jaunus galamērķus, kā arī atjaunos vairākus lidojumu virzienus, kas ziemas sezonā netika izpildīti. Tādēļ pasažieriem lidostā jāierodas savlaicīgi, lai nokārtotu nepieciešamās formalitātes.

Vasaras sezonā no Rīgas lidojumus uzsāks vairākas jaunas aviokompānijas: aviosabiedrība "Yanair" lidojumus no Kijevas uz starptautisko lidostu "Rīga" uzsāks 20. maijā, veicot septiņus reisus nedēļā. Spānijas aviokompānija "Vueling" (Barselona – Rīga – Barselona) pirmo reisu uz Rīgu veiks 25. jūnijā, un Grieķijas aviosabiedrība "Aegean Airlines" (Atēnas – Rīga – Atēnas) – 26. jūnijā, nodrošinot lidojumus reizi nedēļā.

Jau iepriekš ziņots, ka nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" 28. maijā uzsāks lidojumus uz Islandes galvaspilsētas Reikjavikas lidostu, bet sadarbībā ar tūroperatoru "Tez Tour" no 5. jūnija tiks veikti reisi uz Itālijas kūrortpilsētu Rimini. Savukārt zemo cenu kompānija "Wizz Air" no 20. jūnija plāno uzsākt lidojumu no Rīgas uz Telavivu, izpildot divus reisus nedēļā.

Aktīvajā ceļojumu sezonā lidostā "Rīga" tiek prognozēts pasažieru skaita pieaugums, un lielu skaitu reisu aviosabiedrības izpildīs agrajās rīta stundās, stāsta Sarmīte Rinmane, lidostas komunikācijas vienības vadītāja. Šogad līdz 21. martam jau apkalpots par 12% vairāk pasažieru nekā šādā pašā periodā pērn. Tādēļ pasažieriem noteikti jārēķinās ar ilgāku laiku nepieciešamo formalitāšu (t.sk., drošības kontroles) veikšanai lidostā. Jāpiebilst, ka aviosabiedrību un lidostas "Rīga" rekomendētais ierašanās laiks lidostā ir divas stundas pirms lidojuma.

Kopumā, salīdzinot ar 2015. gada vasaras sezonu, plānotais lidojumu skaits šī gada vasarā saglabājies iepriekšējā perioda līmenī. Visbiežāk no Rīgas šajā sezonā tiks veikti lidojumi uz Maskavu (66 reizes nedēļā), Stokholmu (49 reizes nedēļā), Helsinkiem (45 reizes nedēļā) un Londonu (39 reizes nedēļā).

Vasaras sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" būs iespējams doties uz 79 galamērķiem, ko nodrošinās 21 aviopārvadātājs – "airBaltic", "Aeroflot", "Aegean Airlines", "Belavia, Ellinair", "Finnair", "FlyEgypt", "LOT", "Lufthansa", "Norwegian", "Onur Air", "Ryanair", "SAS", "SmartLynx Airlines", "Turkish Airlines", "Ukraine International Airlines", "Utair, Uzbekistan Airways", "Vueling, Wizz Air", "Yanair".

Jāatgādina arī, ka 27. martā Latvijā notiks pāreja uz vasaras laiku un pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu uz priekšu. Lai bez pārpratumiem un plānotajā laikā nokļūtu sev vajadzīgajā galamērķī, pasažieri aicināti jau laikus pārbaudīt sava lidojuma izlidošanas laiku. To iespējams izdarīt pie izvēlētās aviokompānijas, lidostas "Rīga" mājaslapā www.riga-airport.com, kā arī, zvanot uz lidostas uzziņu dienestu 1817.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!