Ceriņu ziedu plaukumā, 28. maijā pulksten 13, Limbažu novads aicina uz Bīriņu pils Vasarsvētku svinībām pils dārzā, kas ieskandinās un iedancinās "Limbažiem 800" svētkus. Pasākuma laikā notiks zaļumballe "Lielais šlāgerkoncerts", amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem un pieaugušajiem, būs pieejamas āra kafejnīcas un citas svētkiem piestāvošas lietas.

Vasarsvētki Bīriņu pilī būs vieni no pirmajiem plašajiem dārza svētkiem sezonā, kas pulcēs ap 1500 dalībniekus. Pulksten 13 svētkus atklās deju kolektīvs "Jampadracis" un vokālais ansamblis "Heihēra", pusstundu vēlāk notiks Svētbrīdis ar mācītāju Ivaru Jēkabsonu un vīru kori "Ziedonis", savukārt pulksten 14 notiks zaļumballe "Lielais Šlāgerkoncerts", kurā priecēs vairāk nekā 20 populārākās Latvijas šlāgergrupas.

Visu dienu pils apmeklētajiem būs iespēja doties izjādē ar zirgu vai poniju, izbraukt ar laivām ezerā, pievienoties amatnieku darbnīcās, atrakcijās un stiprināties āra kafejnīcās vai pils restorānā, kā arī Dzirnavu krodziņā. Ja Vasarsvētkus gribēsies baudīt tālāk no koncerta kņadas un dejām, tad būs iespējams pakavēties krodziņā pie Dzirnezera vai nozust plašajā Bīriņu pils parkā pa pastaigu takām.

Ikdienā Bīriņu pils ir iecienīta kāzu, banketu un semināru rīkošanas vieta un katru dienu te strādā viesnīca un restorāns. Īpaša Bīriņu pils rota ir skaistais parks, terases, pastaigu takas un lapenes. Vēsturisko ēku ansamblī apskatāms arī stallis ar izjāžu zirgiem, ponijiem un šķirnes trušiem, kā arī industriālā mantojuma objekts – atjaunotais ūdenstornis ar vēja spārniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!