Foto: AP/Scanpix

Vatikāns otrdien, 19. novembrī, pēc vērienīgas atjaunošanas atklāja agrīno kristiešu Romā izbūvētās katakombas, kā arī piedāvā virtuālu ekskursiju tīmekļa karšu servisā "Google Maps".

Priscillas katakombās kristieši pielūdza Dievu un apglabāja mirušos. Tās tika atvērtas pēc piecus gadus ilgas atjaunošanas, kurā reliģiskās freskas uz kapeņu sienām tika restaurētas ar lāzeru.

Vatikāna kultūras ministrs kardināls Džanfranko Ravasi sacīja, ka katakombas esot "īsta liecība par pirmajiem kristiešiem un viņu ikdienas dzīvi". "Šeit ir mūsu saknes," viņš norādīja.

"Google Maps" ieviesta jauna funkcija, kas ļauj savā datorā apskatīt pazemes kapenes līdzīgi kā virszemē ar 360 grādu skatījumu var izpētīt ielas un apkārtni.

Pie kapenēm arī atvērts jauns muzejs, kurā apskatāmi aptuveni 700 fragmenti no smalki izstrādātiem sarkofāgiem. Tajos apvienotas pagānu un kristiešu mirušo apglabāšanas tradīcijas.

Priscillas katakombas ir gandrīz 2000 gadus vecas. Tajās ietilpst bazilika, kurā apglabāts no 314. līdz 335.gadam valdījušais pāvests Silvestrs I.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!