Foto: Daugavpils TIC arhīvs
Vietējās nozīmes velomaršruts Nr. 778 "Augšzemes ezeru loki" tika nomarķēts 2018. gada vasarā. Lai iepazīstinātu velotūristus ar tūrisma objektiem, kas aplūkojami, braucot pa šo velomaršrutu, kā arī veicinātu riteņbraukšanu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu, interesenti tiek aicināti pieteikties tā velobraucienam, kas notiks 15. jūnijā.

Velomaršruts Nr. 778 ir izzinošs velomaršruts, kas ietver sevī gan Daugavpils pilsētas Grīvas mikrorajonu ar savu savdabīgo apbūvi, gan lauku apvidu, kas iet pa īpaši aizsargājamo ainavu apvidu "Augšzeme", kas sevī ietver Medumu un Sventes dabas parkus.

Maršruts ved garām vairākām baznīcām un Sventes muižai. Randene, Berķenele, Grīva, kuras ir iekļautas maršrutā, ir vietas, kur Rainis pavadīja savu bērnību. Berķenelē ir izveidota Raiņa māja, Randenē – atpūtas vieta. Maršruta kopējais garums ir aptuveni 56,5 kilometri. Plašāk par maršrutu šeit.

Foto: Ekrānuzņēmums

Lai popularizētu jauno vietējās nozīmes velomaršrutu, šī gada 15. jūnijā norisināsies velobrauciens, kurā var piedalīties ikviens interesents (maksimālais dalībnieku skaits - 40 personas). Dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadu vecumam drīkst piedalīties tikai ar vecākiem vai atbildīgo personu.
Foto: Daugavpils TIC arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!