Foto: Publicitātes foto

Neapšaubāmi Ventspils pilsēta gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tās visiem asociējas ar govīm, jo viscauri pilsētai izvietoti Govju parādes eksponāti. Un, kā ''Tūrisma Gids'' pastāstīja Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra pārstāve Karīna Kabaka, Govju parādes eksponātiem pievienojas jauna gotiņa.

Jaunais eksponāts tapis sadarbībā ar ekstrēmo un ielu sporta veidu festivāla rīkotājiem Ventspilī "Ghetto Games" un mākslinieku Vladislavu Lakši. Gotiņai arī izvēlēts atbilstošs postenis – eksponāts savu mājvietu radis līdzās Ventspils skeitparkam.

Lai rosinātu jaunumu izvietošanu pilsētvidē, kā arī veicinātu sadarbību starp Ventspils pašvaldību un "Ghetto Games" komandu, sadarbībā ar "Ghetto Games" mākslinieku Vladislavu Lakši izveidots mākslas darbs, apgleznota govs figūra. Par apgleznošanas objektu tika izmantota "Cow Parade" 2012. gada figūra, viena no trim "Tautas govs", kura līdz šim netika izmantota. Jaunā gotiņa, protams, radīta ekstrēmo sporta veidu festivāla noskaņās, un uz tās ir attēloti ventspilnieki – Madars Apse un Kārlis Lasmanis, kā arī citi atpazīstami sportisti.

Šobrīd Ventspils pilsētā dažādās vietās ir sastopamas 24 dabiska lieluma govis un trīs lielās gotiņas – Govs Matrozis, Puķu Govs un Govs Ceļotāja, kas visas ir četrus metrus augstas un septiņus metrus platas. ''Ghetto Games'' gotiņa pēc skaita kļuvusi par 28. Govju parādes eksponātu, un tā atrodas pie Ventspils Skeitparka ieejas Kuldīgas ielā 63.

Apskatīt dzīvē visas Ventspilī pieejamās gotiņas var dodoties pastaigā, izmantojot tūrisma informācijas centra sagatavoto pastaigu karti šeit.

Savukārt informāciju par Ventspilī notikušajām "Cow Parade 2002" un "Cow Parade 2012" mākslas akcijām var iepazīties šeit, šeit un šeit.

Foto: Publicitātes foto
Ventspils valstspilsētas pašvaldība jau 9. gadu atbalsta ekstrēmo sporta veidu "Ghetto Games" festivāla norisi Ventspilī. Festivāls pulcē lielu skaitu kā vietējo, tā arī ārvalstu dalībniekus un skatītājus un ir neatņemama un gaidīta sastāvdaļa ikgadējā Ventspils lielāko pasākumu plānā.

''Ghetto Games'' mākslinieciskā tēla radītājs, kā arī patstāvīgo reklāmas attēlu, simbolu u. c. vizuālo materiālu veidotājs ir pasaules slavenais latviešu izcelsmes mākslinieks Vladislavs Lakše. Vladislavs savos darbos spēj izraisīt skatītājā emocijas, uzrunāt zemapziņā paslēpto. Darbi ir provokatīvi un nevienu neatstāj vienaldzīgu – tie spējuši izraisīt tūkstošiem komentāru zem kāda NBA art ieraksta sociālajā medijā ''Instagram'' vai radīt skatītāju diskusija pie zīmējuma mākslas galerijā. Mākslinieks 2019. gadā noslēdzis divu gadu līgumu ar NBA čempionvienību Toronto "Raptors".

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!