Foto: Shutterstock
Atvaļinājuma dienas ir vienas no gaidītākajām gada laikā, un daudzi tās izvēlas pavadīt kādā kūrortā. Ar padomiem, kā neiztērēt lieku naudu un kad labāk atvaļinājumu plānot, dalās starptautiskā tūroperatora "Kidy Tour" pārdošanas direktore Margarita Šteimaka.

Atvaļinājums pavasarī ļaus ieekonomēt

Izvēloties braucienu, piemēram, uz Turciju aprīlī vai maijā un dodot priekšroku komplektam "viss iekļauts", jārēķinās, ka izmaksas var būt pat par 40 procentiem mazākas nekā vasarā.

"Mēs skaidri saprotam, ka katra ģimene uzmanīgi plāno savu atvaļinājuma budžetu. Tāpēc tiem, kuri vēlas atpūsties augstākas kategorijas viesnīcās, taču tajā pašā laikā arī ietaupīt, atvaļinājumam vislabāk izvēlēties aprīli vai maiju," saka Šteimaka. Tāpat izdevīgs laiks būs arī septembris un oktobris.

Svarīgi arī atcerēties, ka, pērkot ceļojumu laicīgi, to var arī papildus apdrošināt, ja gadījumā pamatotu iemeslu dēļ braucienu vajadzētu atlikt.

Zinātkāriem atpūtniekiem nav nepieciešams tērēt naudu dārgās viesnīcās

Izvēloties viesnīcu, pirmkārt, vajag izvērtēt savas vajadzības. Ja atvaļinājuma laikā plānojat doties ekskursijās, apceļot reģionu ar nomātu automašīnu vai arī tuvāka sirdij ir atpūta pludmalē, nav jēgas izvēlēties dārgās viesnīcās.

Pievilcīgu un ekonomiski izdevīgu viesnīcu var atrast, konsultējoties ar tūroperatoru. Savukārt tie, kam patīk atpūta pludmalē, nedrīkst aizmirst, ka trīs vai četru zvaigžņu viesnīcu norādītais attālums līdz jūrai nebūt nenozīmē, ka šāds attālums būs arī līdz pludmalei. Padomus, ko vēl ņemt vērā, izvēloties un meklējot viesnīcu, atradīsiet šeit.

Foto: Picjumbo

Skats pa logu arī maksā

Tiem, kuri izvēlās starp četru vai piecu zvaigžņu viesnīcām, sākumā jāpadomā, cik daudz laika viņi pavadīs viesnīcas teritorijā. Četrzvaigžņu viesnīcas Turcijā nav aprīkotas ar spa centriem un konferenču zālēm, taču, ja brauc atpūsties ar ģimeni, tās arī nebūs vajadzīgas.

Ja vēlaties ieekonomēt, padomājiet, cik nozīmīgi ir dzīvot numuriņā ar skatu uz jūru, jo atkarībā no viesnīcas kategorijas, cenas atšķirība par šādu numuriņu var sasniegt pat 150 eiro.

Informāciju par ieinteresējušo viesnīcu vērts pameklēt ne tikai "TripAdvisor" vai "Tophotels", bet arī tūroperatora mājaslapā, kā arī nebūs lieki pajautāt par to savai aģentūrai. Daudzi tūrisma aģentūru aģenti personīgi ir apmeklējuši viesnīcas, tāpēc varēs vairāk pastāstīt par tieši jums interesējošo viesnīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!