Foto: Publicitātes foto
Tradīcijas turpinās – jau deviņpadsmito gadu Tērvetē notiks Zemgaļu svētki divu dienu garumā, pasākumu laikā akcentējot seno zemgaļu materiālās un garīgās kultūras vērtības. Zemgaļu svētki guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu vidū, uzsver Tērvetes senvēstures muzeja un Tērvetes koka pils pārstāvis Normunds Jērums.

Sestdien un svētdien, 13. un 14. augustā, notiks zemgaļu dienas Tērvetes koka pils teritorijā. Būs gan amatnieku tirdziņi un prasmju demonstrējumi, gan loku šaušanas turnīri. Abas dienas bērni tiks iepriecināti ar dažādiem dzīvniekiem no "Trušu pilsētiņas".

Sestdien pulksten 14 notiks ekspozīcijas "Tērvete – zemgaļu kultūrpolitiskais centrs" atklāšana, kurā varēs apskatīt arī pārējās ekspozīcijas. Piemēram, Tērvetes koka pils trīs stāvos izvietoto seno zemgaļu dzīves veida, apģērbu, rotu un ieroču rekonstrukcijas, kā arī oriģinālus. Pasākuma laikā atkal mirdzēs šķēpi un rotas, savukārt iejusties senajā dzīvesveidā palīdzēs folkloras kopas "Laiva" un "Ceļteka" un vēstures rekonstrukcijas klubi. No pulksten 15 līdz 17 notiks Baltu tautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, kurā cīnīsies drošsirdīgākie un veiklākie.

Arī 14. augustā būs gan amatnieku tirdziņš, gan Livonijas bruņinieku cīņas paraugdemonstrējumi, kā arī svētku noslēgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!