Foto: Publicitātes foto
Starptautiskais tūrisma maršruts "Via Hanseatica" tiks oficiāli atklāts 16. -19.janvārī tūrisma izstādē "Matka 2014" Helsinkos, Somijā. Šī ir pirmā reize, kad Krievija, Igaunija un Latvija vienojas kopējā tūrisma maršrutā, kas savieno Sanktpēterburgu un Rīgu, vijoties cauri Igaunijai. Tā portālu "Delfi" informē projekta dalībnieki.

Ceļot "Via Hanseatica" teritorijā nozīmē iespējas iepazīt kultūru un satikt jaunus cilvēkus, kā arī piedzīvojumus brīvā dabā, pasākumus ģimenēm, iespējas baudīt vietējos gardumus. "Via Hanseatica" ielūdz ceļotājus visa gada garumā baudīt smilšainas pludmales un neskartu dabu vasarā, savukārt ziemas izklaides un zemledus makšķerēšanu ziemā, informē projekta pārstāvji.

"Via Hanseatica" Krievijā, Igaunijā un Latvijā vijās cauri lielākām un mazākām pilsētām no pašas Sanktpēterburgas, cauri Narvai- Ivangorodai, Hanzas pilsētai Tartu, robežpilsētām Valgai-Valkai un Hanzas pilsētai Valmierai, lai visbeidzot caur Siguldu noslēgtos Rīgā.

Daba "Via Hanseatica" teritorijā ir tik skaista, ka iedvesmojusi daudzus dzejniekus, rakstniekus un gleznotājus. Lielā daļā teritorijas atrodas dabas parki un rezervāti. "Via Hanseatica" lepojas ar daudzveidīgu kultūru, piedāvājot satikt ļoti dažādus cilvēkus un iepazīt atstāto kultūras mantojumu. Maršrutā aplūkojamas baznīcas, kas pieder dažādām reliģijām, kā arī par arhitektūras pērlēm dēvētas muižas, pilis un cietokšņus.

"Via Hanseatica" brīvdienas var baudīt gan kopā ar ģimeni, gan draugiem vai vienkārši ceļojot vienatnē. Lai saplānotu maršrutu, nav īpaši jāpiepūlas. "Via Hanseatica" ceļojumu portāls, kas tuvākajās dienās tiks atklāts plašākai publikai, sniegs iespēju plānot, saglabāt un izdrukāt savu brīvdienu maršrutu līdz ar informāciju par apskates objektiem, vietām, kur paēst un pārnakšņot.

Veidojot ceļojumu plānu un izvēloties sev tīkamos apskates objektus, būs iespējams izmantot arī laika plānotāju, kas parādīs, cik ilgi objektā jāuzturas vai arī cik laika vajadzēs pārbraucieniem. Februārī būs pieejama arī "Via Hanseatica" mobilā aplikācija, kas būs ērta tieši ceļojuma laikā.

"Via Hanseatica" maršruts ir radīts, sadarbojoties tūrisma attīstības organizācijām, pašvaldībām un tūrisma uzņēmējiem maršruta teritorijā. Projekta vadošais partneris ir Vidzemes plānošanas reģions.

"Via Hanseatica" mājaslapa - www.viahanseatica.info


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!