Welcome to the World of Crystal Kayak from Crystal Kayak on Vimeo.

Pirms dodaties laivošanas braucienā, iespējams, vērts apgādāties ar kajaku, kas ir caurspīdīgs un ļauj vienlaikus doties arī zemūdens izpētes braucienā. Šādas laiviņas ir Floridā, ASV, bāzētā uzņēmuma "Crystal Kayak Company" izgudrojums, lai ļautu ceļotājiem un atpūtniekiem pēc iespējas labāk izpētīt zemūdens valstību, kas parasti cilvēka acīm paliek apslēpta.


Šāda laiva varētu būt katra peldēt un nirt nepratēja sapnis, jo ļauj iepazīt ūdeņus, nemaz nesaslapinoties. Kajaki veidoti no tāda paša materiāla kā lidmašīnu logi, tādēļ ir ļoti izturīgi, raksta "Housebeautiful". Caurspīdīgās laivas ir vieglākas par parastajiem kajakiem un sver nedaudz vairāk par 20 kilogramiem, uzsver "Travel + Leisure".

Šie "kristāla" Kajaki ir paredzēti diviem cilvēkiem. Vienas laivas izmaksas ir ap 1260 eiro.

Īpaši populārs šis produkts kļuvis silto jūru atpūtas kompleksos, piemēram, Bahamu salās, Jamaikā un citur. Latvijas ūdeņi šādām laivām, iespējams, ir par duļķainu, bet, piemēram, Igaunijas Rummu karjerā tāds kajaks varētu noderēt. Vairāk par karjera mirdzoši dzidro ūdeni un nogrimušo cietumu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!