2000 metru augstumā virs jūras līmeņa Gruzijā atklāta jauna viesnīca. Šis fakts pats par sevi nebūtu nekas tik neparasts, bet slēpošanas kūrortā 123 kilometrus no Tbilisi jaunatklātā naktsmītne uzbūvēta no konteineriem – tie apšūti ar koka dēļiem, bet gala sienas taisītas no stikla kā milzīgi logi. Rezultātā iznākusi moderna celtne, kur katrā kravas konteinerā ir pa istabiņai, bet daudziem numuriņiem ir arī balkoni un paveras lielisks skats uz kalniem.

Kā raidsabiedrībai BBC pastāstījis viesnīcas saimnieks, gandrīz ikviens garāmbraucošais transportlīdzeklis apstājas pie viesnīcas, lai to apskatītu. "Viņi fotografējas, cilvēki nāk iekšā un jautā, kā viesnīca celta un darbojas," stāsta viesnīcas īpašnieks Irakli Eristavi. Jautāts, vai numuriņi, kas ierīkoti kravas konteineros ir ērti, Eristavi stāsta, ka viesnīcā ļoti strādāts pie tā, lai viesi justos komfortabli.

Savukārt viesnīcas apmeklētāja no Maskavas Karīna Bagdasarjana stāsta, ka viņai ļoti patīkot viesnīca, ka tā ir ērta un labi izplānota. Arī viņas bērniem tā patīkot. "Viņiem nepatīk parastie luksusa slēpošanas kūrorti, bet šeit viņi jūtas kā mājās, šajās mazajās mājiņās."

"Quadrum" viesnīca veidota piramīdas formā, liekot konteinerus vienu uz otra. Tās arhitekti un idejas autori ir Sandro Ramishvili un Irakli Eristavi, raksta protāls "BoredPanda". Dizaina viesnīca atrodas Gudauri kalnos, un ir pirmā šāda veida naktsmītne šajā reģionā.

Īpašnieks nākamgad šeit vēlas uzbūvēt arī peldbaseinu no kravas konteinera, ko ierasts izmantot lielo kuģu kravu pārvadāšanai.

Par to, kuri Gruzijas reģioni ir piemērotākie slēpošanai, lasiet šeit.

Savukārt par gruzīnu izslavēto viesmīlību un to, cik iespaidīgi Gruzija pērn sagaidīja sešmiljono tūristu vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!