Jau nākamnedēļ Rīgas Sporta manēžā (Maskavas ielā 160) tiks atvērta pasaulē lielākā un vēsturiski plašākā ceļojošā izstāde par okeāna leģendu "Titāniku" – "Titanic The Exhibition". Biļetes varēs iegādāties izstādes norises vietā, sākot no 27.marta pulksten 11.00, portālu "Delfi" informēja izstādes rīkotāji.

Izstāde būs atvērta apmeklētājiem katru dienu no pulksten 11.00, ieeja jauniem apmeklētājiem tiks slēgta 19.00, bet ekspozīcijas apskate tiek slēgta pulksten 20.00. 

Jau nedēļu pilnā sparā rit būvniecības darbi. Šodien bija nozīmīgs būvniecības procesa posms – pacelts griestu kupols, kas atrodas virs galvenajām kāpnēm, un sākta pašu kāpņu konstruēšana. 

"Lielās kāpnes un grandiozais kupols virs tām ir tie interjera elementi, kurus daudzi no mums visciešāk asociē ar stāstu par "Titāniku". Lielākajai daļai sabiedrības zināšanas par vareno kuģi ir radījusi Džeimsa Kamerona slavenā filma, kas, kā atzinuši vēsturnieki, ļoti precīzi ataino kuģa iekštelpas un rekonstruē notikumus," stāsta izstādes projekta vadītāja Latvijā Inga Kadeka. 



Izstādi veido vairāk nekā 375 vēsturiski objekti, kas atradās uz "Titānika" vai tā līdzinieka – kuģa "Olimpija", līdz ar to šī ir reta iespēja iepazīt dzīvi uz lielā kuģa, pirms tas nogrima okeāna dzelmē. Eksponātu vidū ir priekšmeti, kas tika nocelti no kuģa īsi pirms tā došanās ceļā uz Ņujorku, atrasti jūrā tūlīt pēc katastrofas, tādi, kurus paņēma līdzi izdzīvojošie pasažieri, kā arī priekšmeti no Džeimsa Kamerona 1997.gada filmas, kuru vidū ir arī leģendārā briljanta Okeāna Sirds kopija, kā arī Keitas Vinsletas un Leonardo Di Kaprio tērpi.

Apmeklētāji izstādes laikā varēs iepazīties ar kuģa būvniecības procesu, izjust tā laika greznību, dzīvi pirmajā, otrajā un trešajā klasē, pastaigāties uz pirmās klases klāja un galvenajām kāpnēm, pieskarties īstam aisbergam un uzzināt daudzus faktus par šo leģendāro kuģi un tā traģisko likteni.  Pateicoties rūpīgam vēsturnieku, kolekcionāru un inženieru darbam, kā arī skaņas un gaismas specefektiem, izstādes apmeklētājiem būs iespēja aplūkot ļoti precīzu "Titānika" iekštelpu atainojumu un iejusties vairāk nekā 100 gadus senā pagātnē. Uz katras biļetes būs stāsts par kādu reālu uz kuģa bijušu cilvēku. Izstādes noslēdzošajā posmā – Memoriālā, katrs varēs uzzināt šī cilvēka likteni.

Izstādi Latvijā organizē SIA Delfi Entertainment, promoteris Lauri Laubre (Igaunija) un projekta vadītāja Latvijā Inga Kadeka. Izstādes eksponāti pieder Lielbritānijas uzņēmumam White Star Memories, kas ir lielākais ar Titāniku saistīto objektu kolekcionārs pasaulē. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!