Foto: Vida Press
Šanhajā noslēdzošajai kārtai pietuvojusies viesnīcas "Songjiang Inter Continental" būvniecība. Vēl pirms atvēršanas viesnīca izpelnījusies vērā ņemamu pasaules uzmanību, jo lielākā daļa ēkas atrodas zem zemes – tā tiek būvēta gigantiskā bedrē, kas reiz bijis karjers. Būvnieki jau uzslējuši galveno korpusu un parādījuši, kā izskatīsies viesnīcas standarta numuri. Paredzēts, ka viesnīca sāks darboties 2018. gada maijā, raksta "China Daily".

Iespaidīgā viesnīca tiek būvēta Sunczjanas rajonā, 35 kilometrus no Šanhajas centra. Tūristi apkaimi iecienījuši skaisto ainavu un neparastās dabas dēļ.

Neparastās pazemes viesnīcas projektu izstrādājuši britu arhitektu biroja "Atkins" darbinieki. Atsaucoties uz viņu stāstīto, "China Daily" raksta, ka grūtākais uzdevums esot bijis iekļaut ēku dabas ainavā.

"Songjiang Inter Continental" tiek būvēts pamestā 90 metrus dziļā šahtā un paredzēts, ka virs zemes būs tikai divi viesnīcas stāvi. Ēkas galvenā daļa atradīsies karjera iekšienē, turklāt vēl divi stāvi tiek būvēti zem ūdens. Tur atradīsies daži luksusa numuri, restorāns un 10 metrus dziļš akvārijs, vēsta "China Daily".

Pazemes viesnīcā būs 370 numuri viesiem, plašas koplietošanas telpas un konferenču zāles, kurās vienuviet varēšot atrasties līdz pat 1000 cilvēkiem. "Songjiang InterContinental Hotel" būšot sporta un izklaides spa kūrorts. Viesi varēs izmēģināt spēkus klinšu kāpšanā vai gumijlēkšanā, savukārt viesnīcas "rozīnīte" būšot ūdenskritums, kas no augstākā karjera punkta gāzīsies lejup tieši ēkas centrā.

Britu arhitekti paziņojuši, ka ir parūpējušies par to, lai šī viesnīca būtu viena no "zaļākajām" Ķīnā. Tā projektēta, ņemot vērā jaunākās nostādnes ekoloģijā, dabas resursu krāšanā un izmantošanā. Ēkā tiks izmantota saules un ģeotermālā enerģija. Bet, lai viesnīca labāk iekļautos apkaimes ainavā, uz ēkas jumta tiks stādīti koki.

Pirms kāda laika par šo viesnīcu rakstīja arī britu izdevums "Daily Mail". Aptuvenās viesnīcas būvniecības izmaksas būšot aptuveni 345 miljoni sterliņu mārciņu (vairāk nekā 388 miljoni eiro), bet apmešanās standarta numurā viesiem izmaksās 200 mārciņu jeb 225 eiro par vienu nakti, vēstīja medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!