Klaipēdas pludmales iecienījuši arī ceļotāji no Latvijas, dodoties turp īsās brīvdienās. Piedāvājam DELFI.lt video, kas parāda, ka arī mūsu dienvidu kaimiņu vasaras galvaspilsētā pavasaris nav aiz kalniem, un saulīte tur jau rotājas gan jūras vilnīšos, gan māju jumtos un parkos.

Klaipēda, ko kādreiz dēvēja par Mēmeli, ir Lietuvas trešā lielākā pilsēta. Tā atrodas skaistā vietā, kur saplūst Kuršu joma un Baltijas jūra.

Pilsētā vēsturiski netrūkst tiešām ievērojamu apskates objektu - Kuršu kāpa iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, delfinārijs ir ne vien izklaides vieta, bet arī nodarbojas ar bērnu rehabilitāciju. Tāpat tur apskatāms Jūras muzejs.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt pirms dažiem gadiem netālu atklāts arī Dinozauru parks, kur šogad tiks atvērta apgāztā māja, ko it kā esot sagāzis dinozaurs. Parks gan durvis vērs tikai pavasarī, maijā. Vairāk par to lasiet šeit.

Klaipēdā, Danes upē, apskatāma vēsturiskā barkentīna "Meridianas", kas tiek uzskatīta par vienu no šīs pilsētas atpazīstamākajiem simboliem. Tāpat apskates vērta ir romantiskā vecpilsēta un promenāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!