Foto: Publicitātes attēli

Rundāles pils muzejā tapis noskaņu video, kas aicina izbaudīt pils burvību gada tumšajos mēnešos. Rundāles pils, kas celta 18. gadsimta pirmajā pusē pēc slavenā arhitekta Frančesko Rastrelli projekta, bijusi Kurzemes hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidence.

Tāpat kā citos Latvijas muzejos, arī Rundāles pilī visvairāk apmeklētāju ir vasaras sezonā. Diemžēl pašu radītā burzma viesiem nereti sagādā diskomfortu. Savukārt no vēla rudens līdz pavasarim muzejā valda miers. Šajā laikā iespējams izbaudīt intīmu, noslēpumaini valdzinošu gaisotni, īpaši stundās, kad ekspozīciju telpās iemirdzas trauslās un elegantās stikla lustras.

Cilvēki, kas muzejā bijuši ziemas sezonā, atzīst, ka tas ir pats labākais laiks nesteidzīgam apmeklējumam, jo rodas iespaids, ka pils pieder tikai viņiem, un nekas netraucē piedzīvot emocijām bagātus mirkļus vai pievērst nedalītu uzmanību visam, kas šķiet interesants, stāsta Rundāles pils sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Bemberga.

Īpašas noskaņas valda pirms Ziemassvētkiem – decembra otrās nedēļas nogalē Baltajā zālē tiek ienesta un izrotāta kupla egle, kas slejas līdz pašiem griestiem.

Lai rosinātu paviesoties Rundāles pilī gada klusajos mēnešos, samazināta ieejas biļešu cena. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!