Foto: DELFI

Jau 27. reizi Ķīpsalā norisinās starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2020", kur sezonas jaunumus, populārākās ceļošanas iespējas, īpašos piedāvājumus un izdevīgus pirkumus Latvijas apceļošanai un pasaules atklāšanai piedāvā prāvs pulks jomas speciālistu.

"Balttour 2020" Ķīpsalā norisinās no 31. janvāra līdz 2. februārim, vienuviet pulcējot vairāk nekā 860 tūrisma uzņēmumu. Kāds tad ir šis piedāvājums?

Ja ir vēlēšanās doties atpūtā ārpus Latvijas, tad noteikti priecēs plašais iespēju piedāvājums. Tūrisma izstādē vadošie tūroperatori "Tez Tour", "Novatours", "TUI" un "Alida Tours", kā arī tūrisma aģentūras "Estravel", "Jēkaba ceļojumi", "Latvia Tours" un daudzas citas priecē ar izdevīgiem ceļazīmju, tūru, naktsmītņu un ceļojumu piedāvājumiem uz galamērķiem kādā no teju 200 valstīm. Būs iespējams izvēlēties gan eksotiskus galamērķus, gan viegli sasniedzamās kaimiņvalstis – Lietuvu un Igauniju, kas šajā gadā arī krāšņi pārstāvētas un piedāvā iepazīties ar vareniem jaunumiem. Ja tomēr esi nolēmis par labu Latvijas apceļošanai, būsi pārsteigts ar plašo piedāvājumu. Apmeklētāji var uzzināt par jaunām iespējām izbaudīt mieru un klusumu Latvijas izcilajā dabā, aktīvās atpūtas iespējām, kā arī kulinārajiem un gastronomiskajiem piedzīvojumiem pilsētās un reģionos, kultūras un izklaides pasākumiem, pastaigu takām, pilīm, skatu torņiem un daudz ko citu.

Izstādi-gadatirgu "Balttour" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), un norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk informācijas šeit.
Tūrisma izstādes "Balttour 2020" atklāšanas laikā tika apbalvoti arī tie, kuri par nozīmīgu ieguldījumu un veiksmīgu darbību novērtēti septiņās dažādās kategorijās. Balva "Gada cilvēks tūrismā", kuru dibināja "BalticTravelnews.com" vadītājs Aivars Mackevičs, tiek pasniegta jau 17. reizi un kopš 2003. gada tā ir ieguvusi nozīmīgu statusu Latvijas tūrisma nozarē un Latvijas tautsaimniecībā.

"Gada cilvēks tūrismā 2019" laureāti:

• "Gada cilvēks tūrismā 2019" – Martins Gauss, "airBaltic";
• "Uzņēmējs naktsmītņu biznesā 2019" – Vadims Muhins, "Mogotel"
• "Uzņēmējs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā 2019" – Dr. Ēriks
Lingebērziņš, "Balticvision Riga";
• "Tūrisma informācijas centra vadītājs 2019" – Iveta Veļķere, Alūksnes tūrisma informācijas centrs ;
• "Tūrisma žurnālists 2019" – Alīna un Jēkabs Andrušaiti, "Sapnumedniece.lv";
• "Restorāna vadītājs 2019" – Andris Reizenbergs, "Balzambārs"
• Balva "Par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā" – Elga Griķīte, "TAS Baltics"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!