Video ar nosaukumu "Fotograms" radījis režisors Ēriks Floress Garnelo. Tas vienkāršos, bet spilgtos kadros parāda Meksikas burvību un vitalitāti. Video jau iemantojis lielu popularitāti sociālajos tīklos.

Viņu šim darbam iedvesmojusi arī dziesma "Vintage Frames", režisors pastāstīja "Reuters". Garnelo ideja bijusi iemūžināt mirkļa sajūtas un spilgtus momentus, kas saistīti ar Meksiku - tie esot svarīgāki un rada vairāk asociāciju nekā "realitāte". Video uzņemts dažādās Meksikas vietās.

Padomi, ceļojot uz Meksiku

"Tumšajā diennakts laikā ar auto Meksikā nav ieteicams braukt vispār, gan iespējami slikto ceļu dēļ, gan zīmju trūkumu un bīstamības dēļ, tādēļ nakšņojām turpat," stāsta ceļotāja no Latvijas Viktorija Zeņkova, kas pagājušā gada nogalē devās ceļā no Kanādas līdz Kostarikai, šķērsojot arī Meksiku.

Viņa iesaka apmeklēt San Luis Potosi pilsētu Meksikas ziemeļos. "Bruģētas ieliņas, eleganta arhitektūra, parki un laukumi ar greznām baznīcām ikkatrā no tiem, San Luis Potosi ir ļoti apburoša pilsēta Ziemeļmeksikas centrālajā daļā.

Iebraucot pilsēta šķita skaļa, smakojoša un haotiska. Tā šķita arī mazliet bīstama, bet tajā pašā laikā izraisīja ziņkārīgu satraukuma sajūtu. Iebraucot pilsētas centrā, skats pilnīgi izmainījās, it kā nonākot vēsturiskā pasakā. Cilvēki tur ir metropolīti, labi ģērbti un smaidīgi.

Dejošana, kas ir svarīga daļa meksikāņu kultūrā, nav izņēmums arī šeit. Pilsētā var izvēlēties dažādas sev tīkamākās mūzikas vietas, sākot ar dzīvo mūziku Meksikas ritmos, rokkafejnīcas, populārās mūzikas, kā arī elektroniskās mūzikas klubus. Mūzikas iestādes vienmēr piepildītas cilvēkiem, un mūsu favorīts noteikti bija vietējās salsas 'cumbia' klubs ar atraktīvu dzīvo mūziku, dzīvespriecīgu atmosfēru un jautru dejošanu."

Visu Viktorijas stāstu par braucienu no Kanādas līdz Kostarikai lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!