Ik gadu, iestājoties siltam laikam, Japānas galvaspilsētā Tokijā uzplaukst tūkstošiem viegli rozā ķiršu koku jeb sakuru. To ik gadu steidz vērot un fotografēt pat miljoniem cilvēku no visas pasaules. Lūk, neliels video, kurā redzami skati, kā šogad izskatās Japānas iecienītākajā ķiršu ziedēšanas vietā Ueno parkā!

Lai arī sakuras Japānā aug daudz kur, kā labākās vietas ķiršu ziedēšanas apbrīnošanai tiek minēts lielākais parks Tokijā - "Shinjuku Gyoen", kur aug vairāk nekā tūkstotis ķiršu koku, tostarp tādu, kas zied vēlāk pavasarī, tāpat arī Ueno parkā, kas parasti tiek atvērts vienu līdz trīs dienas ātrāk nekā citas sakuru ziedēšanas vietas Tokijā, raksta "Japan-guide".

Savukārt gar bijušajiem Edo pils aizsarggrāvjiem Kitanomaru parkā atradīsiet tiešām brīnišķīgas vietas, kur ķiršu ziedi atspolguļojas kanālu ūdenī. Tur var iznomāt arī laivas, lai skaistos skatus vērotu no ūdens, bet vakaros ķirškokus izgaismo. Arī netālajā "Yasukuni Shrine", kur atrodami daudzi ēdienu stendi, ir tūkstošiem sakuru. Vēl viena no daudzajām Tokijas ķiršu ziedēšanas baudīšanas vietām ir "Asukayama" parks kalna galā, kur zem vairākiem simtiem ķirškoku ir jaukas piknika vietas.

Interesanti, ka daudzos Japānas laika prognožu un tūrisma portālos pat pieejamas prognozes par to, kurā laikā katru gadu būs piemērotākie apstākļi ķiršu ziedēšanas vērošanai.

Ko vēl apskatīt Tokijā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!