Foto: Kadri no video

Zāle (Saale) ir upe Vācijā, Elbas kreisā krasta pieteka. Uz dažām dienām 30 kilometrus garš šīs upes ielejas posms bija pārvērties par sava veida skatuvi – vietējie iedzīvotāji ceļotāju izklaidei izspēlēja dažādus skečus un nelielus priekšnesumus. Akcijā iesaistījušies 400 brīvprātīgie.

Mākslas projekts "Bewegtes Land" (Kustīgā zeme jeb Kustīgie lauki) ietvēra 50 mazas izrādes. Garāmbraucošie pa logu redzēja gan bēgošus kokus, gan salutējošus zemniekus, gan auto sacīkstes uz lauka un pat haizivi, kas Zāles upē uzbrūk makšķerniekiem.

Šie skati tika demonstrēti ātrvilciena pasažieriem, kas brauca no Jēnas Paradīzes stacijas uz Naunburgas galveno dzelzceļa staciju. Vilcieni 26. augustā kursēja astoņas reizes katrā virzienā, bet 27. augustā četras reizes katrā virzienā, teikts projekta mājaslapā.

Šis bijis mehāniskā teātra priekšnesums, kura ideja bijusi apvienot cilvēku, dabas un transporta iespējas sirreālā performancē. Tas bijis Veimāras mākslas festivāla, "JenaKultur" un Veimāras būvniecības universitātes kopprojekts. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!