Foto: Publicitātes attēli
Tā kā pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas no 15. maija kustība Baltijā tika atjaunota, daudzi, ievērojot piesardzību, izvēlējušies apceļot kā Latviju, tā arī Igauniju un Lietuvu. Praktisku projektu šajā laikā attīstījis igaunis Romets Tīkmā ( "Actionthrive Oü"), kurš izveidojis vietni, kuras interaktīvajā kartē iespējams ērti aplūkot aktuālo tūrisma piedāvājumu.

Karte atrodami tūrisma objekti, ēdināšanas vietas, naktsmītnes un citas interesantas vietas – kopā septiņi tūkstoši dažādu informatīvo vienību.

"Ideja šai kartei radās 13. maijā, kad izlasīju paziņojumu, ka Baltijā iespējama brīva kustība. Esmu piedalījies starptautiskos projektos, tāpēc, zinot, ka mēs – igauņi, latvieši, lietuvieši – esam tik līdzīgi un mūs vieno vēsture, kultūra, ēdiens, humors un izskats, jutu vajadzību ciešākai sadarbībai. Sapratu, ka ja mēs izveidotu šai tūrisma sezonai savu "iekšējo tirgu", tas palīdzētu ekonomikai un mēs vēl vairāk iepazītos," idejas autors Tīkmā pastāstīja "Tūrisma Gidam".

Šāda karte, kā uzskata veidotājs, palīdz daudz ērtāk plānot maršrutu, jo nav nepieciešamas vairākas vietnes, lai izplānotu savu piedzīvojumu – viss atrodams turpat. Vietne bez maksas pieejama ikvienam interesentam.

Ar karti iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!