Foto: Vida Press

Somijā, Lapzemē, iespējams pārnakšņot istā ziemas pasaku valstībā - vienā no romantiskākajām un interesantākajām ziemas viesnīcām, kuras numuriņi iekārtoti stikla iglās, tāpēc, ja paveicas, tajā var vērot ziemeļblāzmu, pat neizkāpjot no gultas.

Protams, ja atpūtnieki ierodas lūkoties ziemeļblāzmu, pats svarīgākais ir labs skatupunkts. Tāpēc viesnīcā Kakslauttanen Arctic Resort kāvus iespējams baudīt ļoti komfortabli. Šī luksusa viesnīca piedāvā atpūtu īpaša dizaina iglās, kas veidotas vai nu no sniega, kā tās ierasts celt eskimosiem, vai stikla. Katrā iglā ir gultas diviem vai četriem cilvēkiem un vannas istaba. Tāpat viesnīcā ir arī mājīgs restorāns, kā arī trīs saunas, no kurām viena ir pasaules lielākā sauna un tajā vienlaikus var pērties pat 100 cilvēki, bet pēc tam ielēkt tuvējās upes āliņģī, kuru, ja tas aizsalis, ik pēc neilga laika izzāģē no jauna.

"Labākais ir tas, ka, esot stikla iglā, varat baudīt ziemeļblāzmu, zvaigžņotu debesi un īpašo atmosfēru kopā ar saviem mīļajiem, bet jums nesalst, jo mājiņās ir komfortabli un silti," skaidro viesnīcas pārstāvis. Tas nav mazsvarīgs fakts, jo ziemas laikā nereti šajā apvidū termometra stabiņš laukā nokrīt pat zem mīnus 40 grādiem. Savukārt no sniega veidotajās iglās neatkarīgi no temperatūras ārā vienmēr ir mīnus trīs līdz mīnus seši grādi, kā arī pilnīgs klusums, jo sniegs absorbē visas ārpasaules skaņas.

Diviem cilvēkiem nakšņošana stikla iglā izmaksā aptuveni 500 eiro. Cenā iekļautas arī brokastis un vakariņas. Viesnīcā ir 20 stikla iglas.

Iglu viesnīca pieejama tikai ziemeļblāzmas vērošanas sezonas laikā – no augusta beigām līdz aprīlim. Viesnīca piedevā arī naktsmājas Santaklausa mītnē un citus ziemeļnieciskus priekus, piemēram, ekskursijas ziemeļbriežu pajūgā, ar sniega motocikliem vai suņiem. Tāpat pieejamas arī zemledus makšķerēšanas tūres.

Viesnīcā ir arī mirdzoši balta ledus kapela, kurā iespējams salaulāties. Kapelā viss veidots no ledus – altāris, krēsli, sienas un arī rotājumi. Tāpat jaunlaulātajiem piedāvā izbraucienu ziemeļbriežu kamanās ar zvārgulīšiem.

Kakslauttanen Arctic Resort ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts jau 1973. gadā kā neliela kafejnīca un naktsmītne, bet nu tas kļuvis par vienu no pazīstamākajiem Somijas tūrisma uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!