Foto: Ekrānuzņēmums

"Book And Bed" viesnīca Japānas galvaspilsētā Tokijā iekārtota kā apmešanās vieta grāmatu veikalā. Tās īpašnieki mājaslapā gan brīdina, ka ceļotājiem šeit nav pamata sagaidīt ērtus matračus vai mīkstus spilvenus. Tikai izcili labas grāmatas.

Tie, kas tiešām mīl lasīt grāmatas, vismaz reizi dzīvē noteikti piedzīvojuši situāciju, ka lasāmais ir tik aizraujošs, ka sanāk aizlasīties līdz vēlam vēlai naktij vai pat agrai rīta stundai. Tieši šādas situācijas ir vēlamas šajā viesnīcā, jo tiem, kam uznācis miegs, grāmatu plauktos iekārtotas vienkāršas guļvietas. Savukārt grāmatu klāsts ir visplašākais.

Lai arī visur teikts, ka šī viesnīca ir kā grāmatu veikals, kur var pārnakšņot, patiesībā tā drīzāk ir bibliotēka, kur var izgulēties, jo grāmatas netiek pārdotas.

Have a book day. 📷 : @megwill #BNBT #bookandbedtokyo #bookandbed #泊まれる本屋

A photo posted by BOOK AND BED TOKYO (@bookandbedtokyo) on Apr 19, 2016 at 5:08pm PDT

Hostelī ir tūkstošiem grāmatu gan angļu, gan japāņu valodā, un tā īpašnieki vēlas ikvienam dot iespēju iemigt brīnišķīgajā grāmatu pasaulē.

Cena par nakti standarta numuriņā (guļvietas platums ir 120 X 200 cm) ir 4500 Japānas jēnas jeb aptuveni 36 eiro, bet "compact" jeb vienkāršajās guļvietās (80 X 200 cm) 3500 jēnas jeb 28 eiro. Brīvdienās un svētku dienās cenas varot būt augstākas, teikts hosteļa mājaslapā. Viesnīciņā ir 30 guļvietas, bet ikviens varot lasīt grāmatas arī foajē. Tāpat pieejams bezvadu internets.

Lūk, neliels Business Insider veidots sižets par šo neparasto tūristu mītni.
Foto: Publicitātes foto.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!