Foto: PantherMedia/Scanpix
Ceļotāju vidū arvien lielāku popularitāti gūst dažādas alternatīvas nakšņošanas iespējas, to starpā "dīvānu sērfošana" (couch surfing) un svešinieku mājvietu izīrēšana (Airbnb). Tagad šim sarakstam ir pievienojies vēl viens piedāvājums.

Jaunā mājaslapa Easynest.com ceļotājiem piedāvā iespēju ietaupīt naudu un dalīt savu viesnīcas numuriņu ar kādu citu ceļotāju. Tādā veidā cilvēki ar ierobežotu budžetu varēs atļauties pārlaist nakti labāka līmeņa naktsmītnēs.

Šāda ideja radusies tādēļ, ka viesnīcas bieži vien prasa fiksētu samaksu par vienu divvietīgu numuriņu. Tādēļ, piemēram, tā vietā lai kopā ar svešiniekiem nakšņotu hostelī un šķirtos no 20 latiem, 2 ceļotāji varētu kopīgi rezervēt trīszvaigžņu viesnīcas numuriņu 40 latu vērtībā un izbaudīt nedaudz lielāku komfortu. Pie tam, bieži vien viesnīcu numuriņos atrodas 2 atsevišķas gultas, tādēļ nav obligāti nepieciešams dalīt savu guļvietu ar svešinieku.

Par šādu iespēju visvairāk priecāsies tie, kas ceļo vienatnē, jo tā ir iespēja ievērojami samazināt ceļojuma izmaksas, kā arī iepazīties ar domubiedriem.

Lai izmēģinātu šādu neparastu nakšņošanas iespēju, ir jāizveido savs profils Easynest.com mājaslapā, kur ceļotāji var vai nu norādīt sev vēlamo galamērķi un datumu vai arī paši rezervē numuriņu un piedāvā to citiem. Reģistrētie lietotāji savā starpā var sazināties un izvēlēties cilvēku, ar kuru dalīs viesnīcas numuriņu.

Lai arī teorētiski šī izklausās pēc visai labas idejas, viss Easynest projekts vēl ir tikai bērnu autiņu stadijā. Visus jautājumus, kas saistīti ar naudu, ceļotājiem jārisina savā starpā, tādēļ nav nekādas garantijas, ka cilvēki būs pasargāti no krāpniekiem. Easynest.com mājaslapā nav arī iespējas rakstīt atsauksmes par citiem lietotājiem, kas sniegtu zināmu drošību. Easynest gan apgalvo, ka drīzumā šīs problēmas tiks risinātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!