Foto: Imago/Scanpix/LETA
Ceļojumi ar vilcienu Eiropā kļūst arvien populārāki. Daļēji tas saistīts ar jaunu maršrutu un vilcienu parādīšanos, daļēji – ar augstajām aviobiļešu cenām un lielo pieprasījumu apstākļos pēc pandēmijas, ar ko aviokompānijas ne vienmēr tiek galā. Bet vai vienmēr braukt vilciena vagonā ir lētāk nekā lidot?

Ja runājam par piepilsētas satiksmi, ko izmanto liela daļa vietējo iedzīvotāju, viņiem ir izdevīgāk iegādāties mēneša, ceturkšņa vai pusgada biļetes un attiecīgi maksāt mazāk par standarta biļeti. Tūristiem savukārt, kā likums, nākas tērēties par vienu vai vairākām vilciena biļetēm, lai veiktu ieplānoto braucienu.

Transporta izdevumi ir viens no galvenajiem ceļojuma budžeta faktoriem, bet dzelzceļa tarifi dažādās Eiropas valstīs atšķiras. 2022. gada novembra dati liecina, ka vilciena biļetes cena pēdējo piecu gadu laikā ES pieaugusi par 3%. Dažas Eiropas valstis inflācija skārusi spēcīgāk, tostarp Lielbritāniju un Zviedriju, par Baltijas valstīm nemaz nerunājot.

Tātad: kur ir visaugstākie dzelzceļa tarifi Eiropā?

Parasti tarifi atkarīgi no biļetes veida, piemēram, vienā virzienā vai turp un atpakaļ, kā arī rezervēšanas laika – biļete iegādāta brauciena dienā vai pirms tam. Kanāls "Euronews" izskatījis visus iespējamos variantus, izanalizējis cenas par braucienu starp valstu galvaspilsētām un stacijām apmēram 80 kilometru attālumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!