Postošie ugunsgrēki, kas plosās Kalifornijā, nav pasaudzējuši arī vīna darītavas slavenajās reģiona vīna ielejās Napā un Sonomā, ziņo vietējie mediji.

Kā ziņojām, Kalifornijas ziemeļos plosās 22 spēcīgi savvaļas ugunsgrēki, kuros bojā gājuši jau vismaz 23 cilvēki. Vēl 300 cilvēki ir pazuduši, bet tas varētu būt saistīts ar haotisko evakuāciju un viņi vienkārši nav uzskaitīti, tomēr bojāgājušo skaits vēl varētu pieaugt, pieļauj policija.

Kalifornijas gubernators Džerijs Brauns ārkārtas stāvokli izsludinājis astoņos apgabalos, tostarp Napā un Sonomā. Tikai Sonomas apgabalā vien evakuēti 25 000 cilvēku.

Uguns izpostījusi arī vairākas darītavas un vīna dārzus. Specializētais portāls "Vinepair" ziņo, ka pilnībā nodegušas "Signorello Estate" vīna darītava Napas ielejā un "Paradise Ridge" Sonomā, kā arī "Frey Wineyards" un "Oster Wine Cellars" Mendocino. Bojāti ir vēsturiskie īpašumi kā "Stags' Leap Winery", "White Rocks", "Chateau St. Jean" un "Gundlach Bundschu Winery". Kopumā ugunsgrēkā šajā reģionā cietušas vairāk nekā 3500 ēkas, ieskaitot dzīvojamās mājas, skolas, uzņēmumus, lielās viesnīcas, restorānus un atpūtas kompleksus.

Lielākā daļa Napas un Sonomas ieleju vīndari šobrīd veic ražas novākšanu, un svētdien vairāk nekā 30 lauka strādnieku tikuši evakuēti ar helikopteriem no Atlasa kalna, kad viņus negaidīti pārsteidza uguns.

Vīna darītavām, kas palikušas neskartas, savukārt, ir īpaši jārūpējas, lai ugunsgrēku dūmi neietekmētu fermentācijas procesu, kur tas vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!