Lielākajai pasažieru lidmašīnai pasaulē tagad būs vēl vairāk sēdvietu. Aviokompānija "Emerates" publicējusi paziņojumu, ka jaunajā Airbus A380 būs 615 sēdvietas līdzšinējo 538 vietā, raksta CNN Travel.

Līdz šim visvairāk sēdvietu A380 lidmašīnās bija lidkompānijas "AirFrance" lidmašīnās. Tagad līderos izvirzīsies arābu aviosabiedrība. "Iedomājieties, 615 cilvēki – tā ir neliela pilsēta debesīs," raksta CNN. Principā Airbus ir lidojoša māja, ko gaisā notur četri motori un tajā ir divos stāvos izvietotas sēdvietas, duškabīnes un daudz kas cits.

Jau decembrī šī milzu lidmašīna ar 615 sēdvietām varētu sākt lidot no Dubaijas uz Kopenhāgenu. Tāds pats gaisa kuģis kursēšot arī uz Bangkoku, informē "Emirates". Lai arī citi iespējamie maršruti vēl nav izziņoti, aviokompānija informējusi, ka tie arī būšot tālie galamērķi.

Vieta papildu sēdvietām ieekonomēta uz pirmās klases telpas rēķina, kā arī samazinot leģendāro dušas telpu izmērus. Tā rezultātā tagad Airbus A 380 ietilps 58 biznesa klases sēdvietas un 557 ekonomiskās klases sēdvietas, raksta CNN.

Ja līdz šim "Emirates" lidmašīnā bija 15 labierīcības, tad tagad uz klāja būsšot 18.

Tas, ka lidmašīnā tiks izvietots vairāk sēdvietu, ļaušot nopelnīt vairāk un padarīt katru atsevišķo biļeti lētāku, kā arī ļaušot uzlabot izklaides un pakalpojumu iespējas "Emirates" lidojumos. Piemēram, ekonomiskajā klasē ekrānu izmēri tikšot palielināti par 10%. Tāpat visām portatīvo datoru uzlādes vietām būs arī HDMI un USB izejas.

Vai papildu pasažieri būtiski nepalielinās iekāpšanas laiku? Aviosabiedrība apgalvo, ka nē, jo pastāv iespēja katrā stāva klājā nokļūt pa atsevišķu ieeju.

615 pasažieri vienā Airbus A380 nemaz vēl neesot galējais skaits. Kā apgalvo CNN aptaujātie speciālisti, šādā lidmašīnā varot ietilpināt pat vēl vairāk pasažieru. Vai "Emerates" to izmantos, gan esot atkarīgs no tā, kādas būs pasažieru vēlmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!