Foto: Shutterstock
Lai gan ceļošana šobrīd ir otršķirīga, kāre apskatīt jaunas vietas nekur nav zudusi. Tieši tāpēc Covid-19 laikā dzimušas dažādas radošas idejas. Viena no tām – braukšana pa dažādu pilsētu ielām un vērošana, kā dzīvo vietējie.

Lietotne "Drive and listen" piedāvā iejusties pasažiera lomā. Viss, kas jāizdara, – jāizvēlas konkrētā pilsēta, kuru vēlies izbraukāt. Budapešta, Losandželosa, Ņujorka, Havana, Mumbaja – piedāvājums ir plašs un dažāds. Kad pilsēta izvēlēta, ekskursija var sākties! "Brauciena" laikā mašīna kursē pa pilsētas ielām. Satiksme, skaisti objekti un ikdienas dzīve – tas viss, sēžot dīvānā.

Vēl reālākam efektam ar vienu peles klikšķi iespējams ieslēgt pilsētas trokšņus vai arī ieslēgt radio, kas runās vietējā mēlē vai atskaņos galamērķī iecienītu mūziku.

Kā raksta tūrisma ceļvedis "Lonely Planet", lietotni izveidojis kāds turku students vārdā Erkams, kurš studē Vācijā. Video iegūti no "Youtube" ceļojumu kanāliem vai tos iesnieguši viņa atbalstītāji. Sākotnēji Erkams izveidojis šo lietotni, jo ilgojies pēc dzimtās Stambulas, bet šobrīd šis ir kļuvis par veidu, kā ceļot.

Ja arī vēlies doties izbraucienā pa pilsētā, spied šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!