Foto: Publicitātes foto

Zemo cenu aviokompānija "Wizz Air" izplatījusi paziņojumu, ka sākot ar 29. oktobri, visos lidojumos pasažieriem netiks piemērota papildu samaksa par lielo kabīnes bagāžu, savukārt klientiem, kas jau ir iegādājušies biļeti un maksas rokas bagāžu ceļojumam pēc 2017. gada 29. oktobra, izmantojot kādu no "Wizz Air" platformām, samaksātā summa par bagāžu tikšot atgriezta 120 procentu apmērā uz personīgajiem "Wizz Air" kontiem, sola aviokompānija.

Sarunā ar "TurismaGids" uzņēmuma vadības pārstāvis Johans Eidhāgens pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo saņemtas daudzas atsauksmes no klientiem, kas aicinājuši ieviest lielāku bezmaksas bagāžu. Viņš arī pastāstīja, ka, tā kā kompānijai vērojams ievērojams pasažieru pieaugums Latvijā un Baltijā, nākamajās sezonās noteikti tikšot atklāti jauni galamērķi lidojumiem no Rīgas, neprecizējot gan tieši, uz kurieni varētu būt šie lidojumi.

Jāatgādina, ka jūnijā aviokompānija atklāja divus jaunus lidojumu maršrutus no Rīgas – uz Bari Itālijā un Reikjavīku Islandē. Eidhāgens atzina, ka aviokompānija ir priecīga par rezultātiem šajos maršrutos.
Jaunā bagāžas politika paredz, ka pasažieriem būs tiesības ienest kabīnē vienu rokas bagāžu, kas atbilst izmēram 55x40x23 centimetri, bez papildu samaksas. Tās maksimālais svars varēs būt līdz 10 kilogramiem. Pašlaik atļautais "Wizz Air" bagāžas izmērs ir 42x32x25 centimetri.

Jāpiebilst, ka "airBaltic" bagāžas politika paredz, ka viens pasažieris bez papildu maksas var ņemt līdzi rokas bagāžas vienību (55x40x20 cm) un vienu personīgo mantu (30x40x10 cm), kas kopā nepārsniedz astoņus kilogramus. Savukārt "Ryanair" ļauj bez papildu maksas pasažieriem ņemt līdzi vienu rokas bagāžas somu 55x40x20 centimetru izmērā, kas nedrīkst pārsniegt 10 kilogramu svaru, un 35x20x20 centimetrus lielu rokassomu pesronīgām lietām.

"Wizz Air" ir Ungārijas aviokompānija, kas pašlaik ekspluatē 84 lidmašīnu "Airbus A320" un "A321" parku un no 28 bāzēm piedāvā lidojumus vairāk nekā 500 maršrutos, savienojot 142 galamērķi 43 valstīs.

Pašlaik ungāru zemo cenu aviosabiedrība "Wizz Air" piedāvā lidojumus no Rīgas uz Barselonu, Bergenu, Donkasteru, Dortmundi, Eindhovenu, Liverpūli, Londonu (Lutona), Oslo (Torpa), Bari, Reikjavīku un Telavivu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!