Foto: Publicitātes attēli

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air" no 16. marta pārtrauc lidojumus uz Norvēģiju, aģentūru "LETA" informēja lidsabiedrības pārstāvji.

"Wizz Air" apstiprina, ka no 2020. gada 16. marta līdz 2020. gada 3. aprīlim ir atcēlis visus lidojumus uz Norvēģiju un no tās, sakarā ar Norvēģijas varas iestāžu veiktajiem pasākumiem, lai samazinātu jaunā koronavīrusa izplatību.

Pasažieri, kuru lidojumus ietekmē šīs pārmaiņas un kas ir iegādājušies biļetes tieši vietnē "wizzair.com" vai lidsabiedrības mobilajā lietotnē, tiks automātiski informēti ar e-vēstuli.

120% no sākotnējās cenas automātiski tiks augšupielādēti klienta "WIZZ" kontā, kuru 24 mēnešu laikā varēs izmantot "Wizz Air" pakalpojumu iegādei. Pasažieri var izvēlēties arī skaidras naudas atmaksu, tās atgriešana prasīs ilgāku laiku, un klienti par nepieciešamajām bankas darbībām tiks informēti atsevišķā e-vēstulē.

Šajā gadījumā klienti varēs saņemt tikai 100% no sākotnējās cenas. Pasažieriem, kas iegādājušies biļetes caur tūrisma aģentūrām, tostarp tiešsaistes tūrisma aģentūrām, ir jāsazinās ar uzņēmumu, kurā ir pirktas biļetes.

"Wizz Air" iesaka pasažieriem sazināties ar atbildīgajām iestādēm, lai iegūtu precīzu informāciju par ceļošanas ierobežojumiem un, lai pārliecinātos par ceļošanas nosacījumiem. "Wizz Air" atgādina visiem pasažieriem, ka viņi ir atbildīgi par to, lai pirms ceļojuma būtu informēti par ceļošanas apstākļiem, kas saistīti ar valsti uz kuru viņi lido.

Jau ziņots, ka saistībā ar "Covid-19" vīrusa izplatību, Slimību profilakses un kontroles centrs (SKPC) aicina nedoties ceļojumos ārpus Latvijas, aģentūru "LETA" informēja centrā.

Tāpat arī Ārlietu ministrija (ĀM) aicina uz laiku atturēties no braucieniem ārpus Latvijas, izņemot ārkārtas gadījumus un gadījumus, kad personai no Latvijas jāatgriežas savā mītnes valstī. Tas attiecas uz jebkuras ārvalsts apmeklēšanu, sociālajā tīklā "Twitter" uzsver ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

ĀM atgādina, ja jums ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tad ir jāzvana uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām "+371 26 33 77 11", vai rakstīt uz e-pasta adresi "palidziba@mfa.gov.lv".

Ministrija arī lūdz rūpīgi iepazīties ar SPKC mājaslapā ievietoto informāciju par jauno koronavīrusu un ieteikumiem profilakses pasākumiem.

SPKC vērš uzmanību, ka cilvēkiem, kas atgriežas no ceļojuma ir jāizvērtē savas ikdienas gaitas, jānovēro veselība 14 dienas un gadījumā, ja parādās gripai līdzīgi simptomi, jāzvana 113. Vienlaikus nepieciešams 14 dienas atturēties no ciemošanās pie senioriem vai tikšanās ar personām, kam ir hroniskas saslimšanas.

Savukārt visām personām, kurām ir elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp arī klepus, elpas trūkums, rīkles iekaisums un paaugstināta temperatūra SPKC lūdz ievērot vairākus nosacījumus. Proti, neapmeklēt sabiedriskas vietas un nedoties uz darbu un ciemos slimības laikā. Tas pats attiecas arī uz bērniem, kuriem ir slimības pazīmes, kurus arī nevajadzētu vest uz izglītības iestādi.

Tāpat ir jāsazinās ar ārstu telefoniski un, ja veselības stāvoklis to pieļauj, jāārstējas mājās.

Vienlaikus tiek mudināts izvairīties no tuva kontakta ar citiem cilvēkiem, novērsties nost no citiem cilvēkiem, kad klepo vai šķauda.

Savukārt klepojot un šķaudot, mute un deguns ir jānosedz ar vienreizlietojamo salveti, kuru pēc lietošanas jāizmet atkritumos, un pēc tam jānomazgā rokas. Ja nav vienreiz lietojamās salvetes vai kabatlakatiņa, epidemiologi iesaka klepot vai šķaudīt iekšējā elkoņa locītavas virsmā, bet nedarīt to plaukstā.

Pēc klepošanas, šķaudīšanas vai deguna izšņaukšanas ir jāmazgā rokas ar ūdeni un ziepēm vismaz 20-40 sekundes vai jālieto spirtu saturošu roku dezinfekcijas līdzekli.

SPKC gan vēlreiz piekodina, ja 14 dienu laikā pirms saslimšanas persona ir apmeklējusi "Covid-19" skartās teritorijas, kurām tiek piemēroti īpašie piesardzības pasākumi, nepieciešams zvanīt 113 un par to informēt ārstniecības personu.

Kā ziņots, ka pēdējās diennakts laikā "Covid-19" apstiprināts vēl sešiem cilvēkiem. Līdz ar to kopumā "Covid-19" Latvijā līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Tikmēr visā pasaulē "Covid-19" gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11. martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!