Foto: Shutterstock

Folkstounas (Folkstone) pludmali, kas atrodas Kentā (Kent), Lielbritānijā, pārpludinājuši zelta meklētāji, jo vācu mākslinieks Maikls Seilstorfers (Micheal Sailstorfer) tur apracis vairākus zelta gabalus. Tā bijusi daļa no izklaidēm vietējā mākslas festivālā.

Maikls Seilstorfers pludmalē apracis trīsdesmit 24 karātu zelta gabalus mākslas projekta "Folkstone Digs" ietvaros, ziņo spiegel.de. Viena gabala cena var būt pat 630 eiro, un tie paslēpti aptuveni metra dziļumā. Tādēļ pludmalē ieradušies vairāki simti cilvēku, bruņojušies ar lāpstām un metāla detektoriem, lai atrastu dārgumus, jo atradējs zelta gabalus varēja paturēt. 

Kā informēja vietējie laikraksti, pirmajā pasākuma dienā tika atrasti četri zelta gabali, tomēr esot bijuši arī gadījumi, kad cilvēki, kas atraduši dārgumus, negribējuši par to stāstīt citiem. Laimeklēšana būtu interesantāka un nevarētu tik viegli visu paslēpto mantu atrast ar metāla detektoriem, smiltīs paslēpti arī mānekļi un viltus dārgumi. Visticamāk, neviens nekad neuzzinās, vai visi paslēptie zelta gabali tikuši atrasti, uzskata festivāla rīkotāji.

Līdzīgs projekts jau 2009. gadā tika īstenots Vācijā, Pulhaimā, kad zemē tika paslēpti 28 zelta gabali.

"Folkstone Digs" projekts ir daļa no pilsētas mākslas festivāla, kurš kopš 2002. gada notiek ik pēc trim gadiem, sākas 30. augustā un beidzas 2. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!