Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 20. oktobrī, pulksten 12 ikviens aicināts ķert rudens sajūtu Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, gida pavadībā iepazīstot interesantākos augus augu māju siltumnīcu kolekcijās un āra teritorijā, kā arī apciemojot tauriņu māju, pastāstīja LU Botāniskais dārza pārstāve Agnese Reķe,

Ekskursijā "Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?" būs iespēja apmeklēt augu māju siltumnīcas un iepazīt interesantākos augus no visas pasaules, bet acis priecēs arī dārza teritorijā valdošais zelta rudens. Tāpat ekskursiju laikā varēs apciemot tropu tauriņu māju.

Tropu tauriņu mājas apmeklējums šoreiz būs īpašs, jo arī tur iestājies rudens. Šobrīd tauriņu mājā aplūkojams liels daudzums pūčtauriņu, kas īpaši labi jūtas aizvien īsākajās rudens dienās. To skaitā ir arī tamarindu pūčtauriņi (Opsiphanes tamarindi), kas LU Botāniskā dārzā sastopami pirmo reizi. Neskaitot pūčtauriņus, iespējams aplūkot arī vairākas citas tauriņu sugas, piemēram, pastniektauriņus, Indijas lapu tauriņus un kliperus.

Dalības maksa ekskursijā: 2 eiro un ieejas biļetes (bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas). Ar ieejas biļešu cenām iespējams iepazīties šeit. Dalībai ekskursijā ir jāpiesakās iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 vai elektroniskajā pieteikuma anketā šeit.
Ekskursijas ilgums pustotra stunda. Pulcēšanās vieta – pie kases.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Dārzs apmeklētājiem ir atvērts no pulksten 10 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!