Tallinas rātslaukumā 20. novembrī atklāts Ziemassvētku tirdziņš. Tas darbosies katru dienu līdz pat 8. janvārim. Tur sastopams Ziemassvētku vecītis ar ziemeļbriežiem, kā arī apskatāma īsta lauku sēta ar zaķiem, kazlēniem, jēriņiem un citiem lauku dzīvniekiem. Protams, kā jau tirdziņā, tur atradīsiet arī amatnieku darinātas dāvanas un varēsiet baudīt tradicionālus igauņu ēdienus un siltus ziemas sezonas dzērienus, bet nedēļas nogalēs tirdziņā būšot arī plaša kultūras programma.

Mazākajiem tirdziņa apmeklētājiem iekārtots slidkalniņš. Būšot arī sniega skulptūras un dažādi tradicionāli igauņu Ziemassvētku dekori, teikts tirdziņa mājaslapā Christmasmarket.ee.

Igaunijas galvaspilsēta un tās Ziemassvētku tirdziņš jau vairākus gadus novērtēts kā viens no labākajiem Eiropā, jo to īpašu padara viduslaiku pilsētas atmosfēra un tradīcijas.

Jau ziņojām, ka Igaunijas galvaspilsētā Ziemassvētkiem sākuši gatavoties ļoti laicīgi - kupla eglīte pie rātsnama tika uzstādīta jau 12. novembrī. Eglīte izvēlēta konkursā starp vairākām citām "sāncensēm" no visas Igaunijas, teikts Tallinas tūrisma informācijas centra mājaslapā.

Vairāk informācijas: www. christmasmarket.ee

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!