Foto: instagram.com/sariyahj/lulzahr/mihaela_tasulea
Vieni no gada gaidītākajiem svētkiem ir jau tepat aiz stūra, un jau pavisam drīz viens otram teiksim: "Priecīgus Ziemassvētkus!" Jau visu decembri kā Latvijā, tā daudzās citās pasaules valstīs cilvēki tiem gatavojas, un rotātas tiek ne tikai mājvietas, bet arī pilsētu ielas. Lūk, ieskaties, ka pasaule gatavojas šī gada Ziemassvētkiem!

Katri minūti, stundu un dienu populārajā fotogrāfiju vietnē "Instagram" tiek ievietotas dažādas fotogrāfijas no visām pasaules malām. Decembris ir laiks, kad lielai daļai bilžu ir viena tematika – Ziemassvētki – laiks, kad greznojas ielu stabi, māju fasādes un paši cilvēki!

Šādi skaisti rotājumi acīm paveras Londonas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. No gaismiņu virtenēm veidotie eņģeļu spārni piešķir īpaši svinīgu noskaņu.

A post shared by @jeeg28 on Dec 20, 2017 at 5:54pm PST

Pat bez sniedziņa Ziemassvētku sajūta Lielbritānijas galvaspilsētā šogad ir ārkārtīgi labi jūtama. Starp citu, Londona šogad ieņem godpilno trešo vietu "Instagram" fotografētāko vietu sarakstā – plašāk par citām izlasi šajā rakstā.

Prāga Ziemassvētku laikā ir ļoti skaista, jo tā apvieno Ziemassvētku sajūtai nepieciešamos komponentus – sniegu, gaismu virtenes, galveno egli, tirdziņus u.c. Plašāk par pilsētu ziemā lasi šajā rakstā.

Ziema ir laiks, kad daudzi Čehijas tūrisma galamērķi, kas darbojas sezonāli, apmeklētājiem ir slēgti, savukārt Čehijas pilis ziemas sezonā ir apskatāmas, un tajās var labi patverties, ja ārā laiks nav no tiem labākajiem. Par daudzveidīgajām un arī ziemas sezonā aktuālajām Čehijas pilīm izlasi šajā materiālā.

Arī "Tūrisma Gids" šomēnes bija iespēja baudīt Prāgas vecpilsētas krāšņumu – plašāk par pilsētas vēsturi, interesantiem faktiem, Ziemassvētku gardumiem un svētku sajūtas meklēšanu lasi te.

Varšava šogad spīd un laistās! Apkārt ielu stabiem mērķtiecīgi saliktas gaismiņas, veidojot ziedam līdzīgu izskatu.

Polijas galvaspilsēta Varšava daudziem ir tikai vieta, kur pārlaist nakti ceļā uz "lielo Eiropu", taču patiesībā šī ir arī vieta, kurā uzkavēties ilgāku laiku. Viena no pārsteidzošajām vietām ir universitātes bibliotēkas milzīgais gaisa dārzs, par ko vairāk izlasi šajā rakstā.

Gluži vai zvaigžņu lietus Bukarestē! Ievietotās fotogrāfijas dod ieskatu, ka daudzas Rumānijas galvaspilsētas mājas dekorētas ar baltajām gaismu virtenēm, kas no tāluma izskatās kā lāstekas.

Bukarestē vidējā gaisa temperatūra ziemā, janvārī, ir ap -5 grādiem pēc Celsija. Zemākās temperatūras rekords reģistrēts 1942. gadā, kad termometra stabiņš nokritis līdz -32 grādu atzīmei. Par Bukaresti un vēl citām aukstām galvaspilsētām vari iepazīties te.

Arī Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma neatpaliek svētku rotājumu klāstā – te uz ielām izvietoti dažādi oriģināli svētku dekori, neaprobežojoties tikai ar gaismu virtenēm un pušķotām eglītēm.

Šogad pirmais sniegs Stokholmā tika sagaidīts novembra otrajā pusē, un satiksme uz pāris stundām teju vai apstājās – šī gada pirmās sniega bildes "Twitter" lietotāju acīm atradīsi šajā rakstā.

Taču Stokholma tāpat ir pārsteigumiem pilna pilsēta, uz kuru daudzi ceļotāji arī no Latvijas dodas ar kruīza kuģiem. Tā kā pilsēta nav no lētākajām, tūristi meklē iespējas, kā līdzekļus ietaupīt. Šeit atradīsi ievērības cienīgas vietas, kuras pilsētā apmeklēt bez maksas.

A post shared by Claire Allison (@calli_son) on Dec 3, 2017 at 11:33am PST

Daudzi ceļotāji Vācijas galvaspilsētu Berlīni bieži izvēlas kā galamērķi tieši ziemas laikā, jo tā piedāvā gan kvalitatīvu atpūtu kultūras un vēstures izzinātājiem, gan arī svētku sajūtas meklētājiem. Arī šogad Berlīne mirdz Ziemassvētku gaidās, un svētku noskaņu iespējams noķert, arī tikai skatoties dažādas fotogrāfijas.

Taču Berlīne sniedz arī iespēju "aizbēgt" no ziemas. Laikā, kad ārā ir drēgns un koki pazaudējuši lapas, daudzi izvēlas apmeklēt Berlīnes lielās siltumnīcas – gan Botāniskajā dārzā, gan Potsdamas pils parkā, kā arī Zooloģisko dārzu akvārijus un tropu mājas.

Par to, kāpēc Berlīne ir ideāla vieta, uz kuru doties gada vēsākajā sezonā, pārliecinies šajā rakstā.

Ņujorkā pieejamas visas iespējamās urbānās izklaides un labumi, tādēļ uz to ik gadu plūst miljoniem tūristu. Tā kā pilsēta pati par sevi pārsteidz ar lielizmēra ēkām un ielām, arī Ziemassvētku rotājumi it nemaz neatpaliek – tie izskatās iespaidīgi un svētkiem atbilstoši.

Kāpēc tieši Ņujorka ir Ziemassvētku sajūtas ķeršanai ļoti pateicīga vieta, izlasi šajā rakstā.

A post shared by Lacey Emm (@lacey_emm) on Dec 18, 2017 at 3:33pm PST

Gan Austrijas galvaspilsēta Vīne, gan arī viena no populārākajām Ziemassvētku pilsētām Zalcburga šogad krāšņi gatavojas svētkiem, kas jau pēc pāris dienām beidzot būs sagaidīti. Starp citu, šie dekori Zalcburgas ielas rotā jau vairākus gadus, pieliekot klāt vēl pāris elementus – austrieši ir praktiska tauta!

Zalcburgu dēvē arī par Austrijas kultūras galvaspilsētu – šeit var doties uz dažādiem muzejiem, skatu vietām, apskatīt ievērojamo Hohenzalcburgas cietoksni, izstaigāt filmas "Mūzikas skaņas" uzņemšanas vietas, apskatīt Mocartam veltītus objektus u.c.

Par skaistu ceļojumu uz Austriju, izlasi šajā rakstā.

Neskatoties uz to, ka daudzās Itālijas pilsētās gaisa temperatūra dienas laikā ir augstāka par +10 grādiem, arī tur gaida Ziemassvētkus. Piemēram, šī fotogrāfija uzņemta Kortonā (Cortona), kur šarmanto ieliņu glīti papildina atbilstošie rotājumi.

Arī otrā lielākā Itālijas pilsēta Milāna nesnauž un sagatavojusies svētku sagaidīšanai! Ja vēlies iepazīt tuvāk vienu no Itālijas kulinārijas pilsētām, kuru ceļotāji kā savu galamērķi izvēlas daudz retāk kā Milānu, izlasi šo rakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!