Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Zilā karoga (ZK) žūrija ir izvērtējusi un apstiprinājusi, ka šogad Latvijā Zilais karogs plīvos 17 Latvijas peldvietās un divās jahtu ostās, pastāstīja Ieva Gedzuna no Zemesdraugi.lv.

Foto: Publicitātes foto

Ar Zilo karogu ir apbalvota Engures Abragciema peldvieta, Daugavpils Stropu ezera peldvieta, Daugavpils peldvieta "Stropu vilnis", Jēkabpils Radžu peldvieta, Bulduru, Dzintaru, Majoru, Dubultu un Jaunķemeru peldvietas Jūrmalā, Kuldīgas Mārtiņsalas peldvieta, Beberliņu peldvietu, Dienvidrietumu peldvietu un Pludmali pie stadiona Liepājā, Limbažu Lielezera peldvieta, Rīgas Vakarbuļļu peldvieta, Saulkrastu Centra peldvieta un Ventspils pilsētas peldvieta. No jahtu ostām Zilo karogu saņems Liepājas jahtu centrs un Pāvilostas Marina.

Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā žūrija, izvērtējot pieteikumus, uzsvērusi vides izglītības aktivitāšu nozīmi dabas aizsardzības mērķu popularizēšanai Zilā karoga programmā. ZK pašvaldībās kopumā šogad tiek plānoti 62 dažādi pasākumi – apkārtnes sakopšanai, dabas izzināšanai, sabiedrības informēšanai par vides saglabāšanu ar konkursiem, semināriem, ekskursijām un citām aktivitātēm, iesaistot skolu jauniešus, vietējos iedzīvotājus un peldvietu apmeklētājus. Tāpat arī šogad, apvienojot visas Zilā karoga kustībā iesaistītās pašvaldības, jau piekto gadu notiks arī Vides izglītības fonda kampaņa "Mana jūra".

Foto: Publicitātes foto

Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas ir plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā visi vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori, un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, tādējādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē.

Foto: Publicitātes foto

Zilo karogu Latvijā piešķir Vides izglītības fonds, kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!