Foto: Shutterstock
Plāno uz nedēļas nogali izrauties no ikdienas rutīnas un aizceļot uz kādu skaistu pilsētu? Par to, kur doties, daudz vairs nebūs jāprāto, jo atbildes jau ir rokā!

Lielbritānijas patērētāju asociācijas "Which?" izveidotās aptaujas par labāko Eiropas pilsētu galamērķi rezultāti parāda sekojošu ainu – jau trešo gadu pēc kārtas Krakova ierindojas pirmajā vietā, minēts "Bored Panda".

Pētījumā tika aptaujāti ceļotāji, kas sniedza savu vērtējumu par pilsētām, kurās viņi ir palikuši vismaz vienu nakti pēdējā gada laikā. Kopā tika izvērtētas 4704 ceļojumu pieredzes. Pētījumā aptaujātie izvērtējuši vairākus aspektus, pēc kā arī tapis gala rezultāts. Vērā ņemti vidējās lidojumu un naktsmītņu izmaksas, ēdienu un dzērienu kvalitāte, apskates objektu klāsts, ceļotāju viedoklis par to, cik viegli pilsētā ir orientēties un cik tā ir tūristu pārpildīta. Protams, ņemtas vērā arī citas nianses, rezultātā piešķirot procentuālu vērtējumu.

"Which?" pētījumā minēts, ka sarakstā tika iekļautas pilsētas, kuras pieminēja vismaz 30 aptaujātie. Rīga šajā apkopojumā iekļuvusi nav.

Plašāk ar pētījuma rezultātiem var iepazīties šeit, bet turpinājumā piedāvājam 10 Eiropas pilsētas, kuras būs piemērotas īsām brīvdienām.

  1. Krakova, Polija
  2. Seviļa, Spānija
  3. Valensija, Spānija
  4. Berlīne, Vācija
  5. Amsterdama, Nīderlande
  6. Budapešta, Ungārija
  7. Minhene, Vācija
  8. Venēcija, Itālija
  9. Verona, Itālija
  10. Bordo, Francija

"Tūrisma Gids" mudina ieskatīties arī turpinājumā piedāvātajos ceļvežos, lai izplānotu vislieliskāko ceļojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!