Foto: Ilze Cerbule/Publicitātes foto/Andris Jermuts
Kamēr pasaulē cenšas saglabāt vēsturiskus pieminekļus un ceļ inovatīvus centrus, lai ar plaši atvērtām durvīm sagaidītu ceļotājus, arī Latvijā tūrisma nozare nestāv uz vietas. 2018. gadā tika atklātas gan jaunas pastaigu vietas, gan muzeji un viesnīcas, gan arī cita veida objekti, kas uzstādījuši latiņu nākamajam gadam.

Svinīgā atklāšanas lente tika pārgriezta arī vairākiem skatu torņiem, kas ir īpaši iecienīti pieturas punkti dažādos maršrutos. Interesentiem ir iespējams apstāties uz dažādu augstumu platformām, lai pārredzētu daudzveidīgo Latvijas dabu. Tāpēc, ja vēl nav sanācis brīdis apmeklēt, piemēram, Jelgavas, Balodes vai Dēliņkalna jaunos skatu torņus, nākotnē ir vērts tajos uzkavēties. Vairāk par jaunatklātajiem objektiem lasi šeit.

Kādās brīvdienās vari ieplānot skulptūru un vides objektu parka apskati Engurē, kas, starp citu, tapis par godu zušiem. Tāpat vari apskatīt ar ko atšķiras jaunā Carnikavas promenāde no Garciema pastaigu takas, kas ved līdz pat jūrai. Piekraste šarmu nezaudē nevienā gadalaikā, turklāt gada sākumā iespējams izvairīties no lieliem pūļiem, kas pludmales apdzīvo vasaras laikā.

Ja viesojies Daugavpilī un gribi ceļot laikā, vari uzmest aci padomju retro stila kafejnīcai, kas pārsteidz ar īpašajām interjera detaļām. 10 lietas, kas jāredz Daugavpilī, apkopotas šajā rakstā, bet turpinājumā lasāms par vēl citiem jauniem objektiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!