Foto: Shutterstock

Brīvdienās sola pasakainu laiku, tāpēc nebūtu prāta darbs sēdēt mājās. Kāpēc gan neaizšaut uz tuvējām ārzemēm? Lietuvai saviem ciemiņiem ir ko piedāvāt, un tā ir pavisam netālu.

Šoreiz "Turismagids" piedāvā dažas idejas skaistam izbraucienam uz kaimiņzemi.

Foto: Shutterstock

Lietuvā atšķirībā no Latvijas ir divas lielas pilsētas, kas vēsturiski abas bijušas galvaspilsētas, un ne Kauņa, ne Viļņa neliks vilties, ja dosieties turp īsā ceļojumā. Tā kā tās vēsturiski veidojušās Polijas–Lietuvas valdījumā, nevis vācu bruņinieku, garīdznieku un tirgotāju paspārnē kā Rīga un Tallina, tās atšķiras no mūsu galvaspilsētas un rada pilnīgi citu noskaņu arī tādēļ, ka tās atrodas uz vairākiem pakalniem. Tāpat daudzi izvēlas lidot uz Eiropas pilsētām no Viļņas vai Kauņas lidostām, jo tas nereti ir lētāk. Ieteikums – ir tiešām vērts ieplānot vienu dienu atpūtai arī kaimiņu lielpilsētā, nevis tikai uzreiz doties uz tās lidostu.

Foto: Shutterstock

Ja vēlaties ko pilnīgi atšķirīgu, vērts braukt uz Kuršu kāpu un krāsaino Nidu vai uzkāpt iespaidīgajā Krusta kalnā, apskatot arī netālu esošos Šauļus. Šīs vietas parāda īsto Lietuvas kolorītu un garu.

Arī pērn atklātie objekti – Dinozauru parks Klaipēdas pievārtē, gaisa takas pie Anīkščiem un atjaunotais delfinārijs – spēj priecēt kā bērnus, tā pieaugušos.

Bet tie, kas vēlas baudīt kūrorta atmosfēru, vēl var paspēt noķert saules starus Palangā, apskatot arī mirdzošo dzintaru tās muzejā un baudot rudenīgo ziedu krāšņumu Botāniskajā dārzā.

Savukārt veldzējošu atpūtu un Čurļoņa ēterisko mākslu jābrauc baudīt uz Druskininkiem, kur atrodami gan izcili spa kompleksi, gan akvaparks, kā arī gleznotāja Čurļoņa mājas. Protams, jaunajai paaudzei patiks slēpošanas un snovošanas arēna zem jumta, kura darbojas visu gadu, un gaisa vagoniņi, kas turp ved pa gandrīz kilometru garu trošu ceļu.

Lūk, idejas atpūtai Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!