Foto: Krauze Vision
Nav šaubu, ka Latvija var lepoties ar neskaitāmi daudz dabas un vēstures objektiem, kurus esam spējuši saglabāt, neskatoties uz laika zoba atstātajām pēdām un citām nelabvēlīgām ietekmēm. Un, lai arī varētu šķist – viss jau redzēts, ir desmitiem vietu, kuras skatāmas citādākā veidolā, jo tās ieguvušas jaunas ''drēbes''.

''Tūrisma Gids'' laiku pa laikam stāstījis par Latvijas kultūras un dabas mantojuma objektiem, kas pēdējo gadu laikā piedzīvojuši pārmaiņas un nu slejas ne tikai jaunā rotā, bet arī piedāvā jaunas atpūtas un apskates iespējas. Visi šie objekti izbūvēti vai atjaunoti kampaņā ''Atrastā Latvija'', kur kopskaitā jaunas ''drēbes'' uzģērbuši 60 objekti – muižas, pilis, baznīcas, torņi, parki, muzeji, estrādes, dabas takas, dārzi, tilti, promenādes, pludmales un citas vietas. Vairāk par kampaņu vari uzzināt šeit.

Šoreiz vēlamies izcelt ceturtdaļu šo atjaunoto objektu, tādējādi mudinot iepazīt mūsu zemes vēsturi un apmeklēt šīs vietas. Turpinājumā ''Tūrisma Gids'' ir apkopojis sava arhīva rakstu par ''Atrasto Latviju'' kolekciju, kurā vari iepazīties, piemēram, ar Preiļi muižu, Dobeles pili, Ķemeru ūdenstorni, Lībiešu saieta namu un daudz ko citu. Lai izdodas Latviju atrast no jauna!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!