Foto: Shutterstock
Kā pavasaris, tā gribas kaut kur doties. Kāpēc gan neizmantot brīvdienas, lai aizbrauktu īsā ceļojumā pie kaimiņiem? Lietuva pēdējos gados ir ļoti mainījusies un stipri piestrādājusi pie jaunu tūrisma produktu izveidošanas. Turklāt kaimiņiem ir arī vairāki brīnišķīgi dārzi – Burbišķi, Palangas Botāniskais dārzs un citi, kur jau pavisam drīz sāks plaukt izcili skaisti ziedi un pavasaris būs baudāms pilnā sparā.
Foto: Shutterstock

Viļņa noteikti ir vismaz vienas dienas apskates vērta. Skaistās baznīcas, Ģedimina kalns, vecpilsēta, promenāde, kur aprīļa otrajā pusē un maija sākumā var baudīt arī sakuru ziedēšanu (attēlā) – tās ir tikai dažas vietas, kurp doties. Tāpat arī neparastā Užupes republika, kas lielākoties atrodas Viļņas vecpilsētas teritorijā un ir UNESCO Pasaules mantojuma objekts. Užupe lietuviešu valodā nozīmē "otrā upes krastā", un tas domāts par Viļņas upi. Apkaime ir populāra mākslinieku vidē un savas bohēmiskās atmosfēras dēļ tiek salīdzināta ar Monmartru Parīzē un Kristiāniju Kopenhāgenā. Vērts aizbraukt arī uz Trāķu pili – tās apkārtne kļūst arvien iecienītāka tūristu vidū un attīstās neticamā ātrumā, dažādi mazi restorāniņi tur dzimst kā sēnes pēc lietus.

Arī Kauņa ar savu vēsturisko šarmu, mākslas muzeju, pili un funikulieriem ir vieta, kur nekad nebūs garlaicīgi.

Savukārt Palanga, Klaipēda un Kuršu kāpa ar Nidu būs kas pavisam cits – vieglāks, bezrūpīgāks. Šopavasar durvis atkal vērs pilnībā atjaunotais Delfinārijs un Jūras muzejs. Arī Dinozauru parks jau sācis jauno sezonu.

Foto: Shutterstock

Ja vēlaties atpūsties kādā spa vai sanatorijā, Lietuva būs lētāka izvēle nekā pašmāju spa. Iecienītākie kūrorti vēl joprojām ir Druskininki un Birštona.

Savukārt, ja ir vēlme būt pie dabas un tvert skatu no augšas, piemērots galamērķis būs Lietuvā ierīkotais Anīkšču (Anukščiai) reģionālais parks, kurā iespējams pastaigāties starp priežu galotnēm. Tomēr tā nav vienīgā pastaigu taka parkā un vērts apskatīt arī citas. Turpat ir arī otrs lielākais akmens Lietuvā, gleznaina upes ieleja un daudz skaistu un labiekārtotu pārgājienu maršrutu. Arī paši Anīkšči ir jauka mazpilsēta.

Lūk, vēl citas idejas, kurp doties Lietuvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!