Foto: Publicitātes attēli
Brīvdienās ir vien rokas stiepiena attālumā. Jārāda deguns saulei un jābūt tuvāk pie dabas. Kur doties?

Ja vēlies jauki pavadīt laiku un pie reizes kārtīgi izstaigāties, jādodas uz kādu no daudzajām dabas takām, kas skaisti izvijušās pa Latvijas mežiem, purviem, upēm un gar dažādiem skaistiem dabas objektiem.

Runājot par jaunākām dabas takām, nevar nepieminēt, piemēram, Usmas Elkraga dabas taku, kas piedāvā lieliskus skatus, pastaigu taku Garciemā, kas aizved līdz jūrai, kā arī pastaigu taku Grobiņas novadā, kas ved gar Ālandes upi. Tāpat vari pamēģināt ko neparastāku un doties uz taku Liepājā, kas izveidota kādreizējās izgāztuves vietā.

Foto: Publicitātes attēli

Protams, novārtā nebūt nevajadzētu atstāt jau sen labi zināmās vietas un to vērtības. Ne velti šīs dabas takas gadu no gada ir priecējušas savus apmeklētājus un turpinās to darīt. Piemēram, Dunikas purva taka ir piecus kilometrus gara un ved caur Tīrspurvu Dunikas pagastā, savukārt Purezers ir kā tumša acs, ko ieskauj priežu mežs – arī tur ir meklējama skaista pastaigu taka. Bet, protams, arī citas populārās takas neliks vilties!

Ja vēlme doties pastaigās ir vareni liela, dodies vienas dienas izbraucienā, apciemojot vairākas takas. Ņem kādu no "Tūrisma Gida" izveidotajiem ceļvežiem, kas apkopo konkrētu teritoriju takas, un dodies ceļā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!