Foto: Shutterstock
Lai gan ceļojumu laikā vienmēr ieteicams pie rokas turēt konkrētās vietas karti papīra formātā, dažādu aplikāciju lejupielādēšana telefonā var atvieglot orientēšanos pilsētā. Tāpat tehnoloģiju laikmetā nemitīgi tiek radītas jaunas aplikācijas, kurās atrast arī bilžu apstrādes programmas, nakšņošanas vietas, lidojumu biļetes u.c.

Aplikāciju ir patiesi daudz – tikai jāspēj izvēlēties un jācer, ka mobilajā ierīcē pietiks atmiņas visām! Piemēram, aplikācijā "AroundMe" jeb "ManApkārt" iespējams atrast ne tikai tavai lokācijai tuvākos apskates objektus, bet arī degvielas uzpildes stacijas, kino, lielveikalus, bārus, "takšu" stāvvietas u.c. Vairāk par šo un vēl citām aplikācijām, kas atvieglos ceļošanu, lasi te.

Turpretī aplikācija "Detour" piedāvā virtuāli apskatīt konkrēto galamērķi un kādu apskates vietu, lai neapmaldītos starp mazajām ieliņām un masīvajām ēkām. Tāpat daudzās vietās ceļojumos nepieņem kartes, tāpēc jānorēķinās skaidrā naudā. Lietotne "Post Office Travel Money Card" palīdzēs atrast tuvāko naudas izmaksas vietu ārzemēs. Šeit apkopotas pat 50 dažādas aplikācijas, kas brauciena laikā var noderēt.

Runājot par pilsētu kartēm, "Navfree" ir bezmaksas GPS sistēma, kas ļauj lejupielādēt vajadzīgās apkārtnes kartes un ietaupīt mobilā interneta resursus. Skaidrības labad jāsaka, ka GPS parasti "nenoēd" datus, to dara aplikācija, kas tiek izmantota (piemēram, "Google Maps"). Šajā materiālā atradīsi vēl citas aplikācijas, kas noder ceļošanai, bet to lietošanai nav nepieciešams internets.

Šajā kolekcijā atradīsi vēl desmitiem citu aplikāciju, kuras var būt ļoti noderīgas gan nākamā ceļojuma plānošanā, gan arī tā laikā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!